Svenske Sofies (33) kongelige forlovelse vekker oppsikt

Gifter seg med malaysisk kronprins om kort tid.

<strong>HISTORISK BRYLLUP:</strong> Kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra gifter seg med svenske Sofie Louise Johansson neste uke. Foto: Det kongelige hoff i Kelantan
HISTORISK BRYLLUP: Kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra gifter seg med svenske Sofie Louise Johansson neste uke. Foto: Det kongelige hoff i Kelantan Vis mer
Publisert

Den 19. april er det duket for kongelig bryllup i Malaysia. Kronprinsen av Kelantan, Tengku Muhammad Faiz Petra (45), har funnet sin rette og skal gifte seg med svenske Sofie Louise Johansson (33), skriver Channel News Asia.

Også svenske aviser som Expressen omtaler det historiske giftemålet som skal stå om halvannen uke.

Seremonisjef ved slottet i Kelantan, Mohamed Faziharudean, sa under en pressekonferanse lørdag at det vil bli en intim og privat seremoni, tross at det er ventet 300 gjester.

- Hans høyhet ønsker bønner fra folket om at ekteskapet vil være problemfritt og at det mottar velsignelse fra Allah frem til Jannah (paradis), sa han under pressekonferansen.

Møttes utenlands

Foreløpig er det delt lite informasjon om den svenske bruden, men talspersonen mener at folket kan vente å få treffe henne etter bryllupet.

- Etter bryllupet vil kanskje hans kongelige høyhet introdusere kona si, som han har kjent lenge, til folket, sa Faziharudean.

I bryllupet er det ventet kongelige gjester, samt folk som står kronprinsen nær.

45-åringen og Johansson skal ha møtt hverandre da kronprinsen studerte i utlandet. Han har en doktorgrad i historie og skal ha studert både i England og Italia.

Kongen abdiserte

Tengku Muhammad Faiz Petra er bror til Sultan Muhammad V (49), som var konge i Malaysia fram til januar, da han valgte å abdisere etter bare to år på tronen.

Dette var første gang siden Malaysia ble uavhengig fra Storbritannia i 1957, at en konge har abdisert i landet. Dette skjedde etter en rykteflom, som har brakt med seg stor internasjonal oppmerksomhet.

I november i fjor tok kongen en to måneder lang permisjon av medisinske årsaker, og «forsvant» fra offentligheten.

Overraskelsen var derfor stor da ryktene kort tid senere begynte å svirre rundt kong Sultan Muhammad V, som overtok tronen i 2016, og en ung russisk kvinne.

<strong>FORLOT TRONEN:</strong> Sultan Muhammad V abdiserte fra tronen i januar. Her sammen med prins Charles og hertuginne Camilla under et besøk i Malaysia i november 2017. Foto: NTB scanpix
FORLOT TRONEN: Sultan Muhammad V abdiserte fra tronen i januar. Her sammen med prins Charles og hertuginne Camilla under et besøk i Malaysia i november 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bryllupsrykter

Både russiske og britiske medier meldte i slutten av november at kongen hadde giftet seg med en tidligere missekandidat fra Russland. Bilder i britiske tabloidaviser viser kongen sammen med tidligere Frøken Moskva, Oksana Voevodina (25), under det som skal være et bryllup i den russiske hovedstaden.

Rykteflommen rundt kongens framtid ble ikke mindre etter at permisjonen gikk ut i slutten av november, og etter meldinger om at regenter fra landets delstater holdt et hastemøte forrige uke, skriver nyhetsbyrået AFP.

<strong>UBEKREFTET:</strong> I slutten av november dukket det opp video og bilder av det som skulle være bryllupet til den tidligere russiske missekandidaten Oksana Voevodina og Malaysias konge Sultan Muhammad V (49). Ryktene har aldri blitt bekreftet. Under to måneder senere abdiserte kongen. Foto: Reuters / AFP/ NTB scanpix
UBEKREFTET: I slutten av november dukket det opp video og bilder av det som skulle være bryllupet til den tidligere russiske missekandidaten Oksana Voevodina og Malaysias konge Sultan Muhammad V (49). Ryktene har aldri blitt bekreftet. Under to måneder senere abdiserte kongen. Foto: Reuters / AFP/ NTB scanpix Vis mer

Kongehuset har hele veien nektet å kommentere ryktene, og oppga heller ingen grunn til abdiseringen.

- Kongehuset meddeler at Hans Majestet 6. januar har abdisert som den 15. kongen av Malaysia, het det i en uttalelse, gjengitt av AFP.

Sultan Muhammad var den første ugifte kongen i landets historie. Det er heller ikke ulovlig for en malaysisk konge å gifte seg med en utenlandsk statsborger, men den singaporske avisen Straits Times hevder at andre monarker i landet ikke likte tanken på at Voevodina skulle bli dronning.

LES OGSÅ: - Dronningen ba dem rive i stykker gjestelisten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer