Svensk TV snur etter massiv dåpskritikk

SVT sa nei til å sende direkte fra prins Nicolas dåp. Nå gjør kanalen helomvending.

SEOGHØR.NO: Mandag 15. juni jublet den svenske kongefamilien av glede da prinsesse Madeleine (33) og ektemannen Chris O'Neill (41) ønsket lille prins Nicolas Paul Gustaf velkommen til verden.

Og vesle prinsesse Leonore (1,5) ble stolt storesøster.

I Sverige har det i alle år vært fast tradisjon å sende kongelige dåper, brylluper og begravelser live på TV, og mange royalister har gledet seg til å følge seremonien når Nicolas skal døpes lørdag 11. oktober i Drottningholms slottskirke.

Men sist uke kom nyheten om at svenske TV-kanaler for første gang på 39 år sier nei til å sende direkte fra kongefamiliens største begivenheter.

Ifølge svenske Expressen var årsaken at sendingen ble for dyr, og at «kongekvoten» allerede var fylt opp for året.

Saken fortsetter under bildet.

HØYGRAVID: Her er prinsesse Madeleine, ektemannen Chris og datteren Leonore i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia. To dager senere fikk hun en sønn.    Foto: TT NYHETSBYRÅN
HØYGRAVID: Her er prinsesse Madeleine, ektemannen Chris og datteren Leonore i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia. To dager senere fikk hun en sønn. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Fikk klager

Avgjørelsen skal ha blitt mottatt med stor overraskelse i kongefamilien generelt, spesielt hos Madeleine og Chris, og SVT-sjefen Clara Mannheimer sa til Expressen at hun forstod at folk ble skuffet.

Nå har derimot TV-kanalen gjort en helomvending, melder Expressen.se.

Da SVT meddelte at de ville droppe å sende begivenheten, viste TV4 interesse, og pipa fikk dermed raskt en annen låt.

Ifølge nettstedet skal kanalen også ha fått massiv kritikk etter at de valgte å kutte direktesendingen, og nå vil de likevel sende prinsedåpen neste måned.

- Vi har lyttet til publikum og mange har uttrykt et ønske om å se dåpen. Derfor velger vi nå å sende seremonien fra Drottningholms slottskirke. Det er vi glade for. Det blir en mindre omfattende sending enn tidligere, uten før- og etter-studio, men noen kommer til å kommentere dåpen under selve seremonien.

- I våre samtaler med hoffet har vi en felles interesse av å nå ut med dette til publikum. Til de som ikke har hurtig bredbåndsoppkobling, sier Clara Mannheimer til nettstedet.

NYFØDT: Slik så prins Nicolas ut en dag etter fødselen. Nå blir dåpen hans vist på svensk TV neste måned. Foto: TT NYHETSBYRÅN
NYFØDT: Slik så prins Nicolas ut en dag etter fødselen. Nå blir dåpen hans vist på svensk TV neste måned. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: Prinsesse Sofia gjør som Kim Kardashian