Prins Henrik er død:

Svensk TV-kanal legger seg flate etter bildetabbe

Svenske SVT brukte bilde av kong Harald da de meldte om prins Henriks dødsfall.

BRUKTE DETTE BILDET: Da svenske SVT skulle melde om prins Henriks bortgang onsdag morgen, brukte de feil bilde til å illustrere saken. Her er kong Harald avbildet sammen med dronning Margrethe i 2014. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BRUKTE DETTE BILDET: Da svenske SVT skulle melde om prins Henriks bortgang onsdag morgen, brukte de feil bilde til å illustrere saken. Her er kong Harald avbildet sammen med dronning Margrethe i 2014. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Da det i morgentimene ble kjent at prins Henrik hadde gått bort tirsdag kveld, meldte den svenske kanalen SVT, som de fleste andre medier, om dødsfallet.

Det var derimot ikke prins Henrik som var avbildet i meldingen på Twitter-kontoen til SVT Nyheter, det var vår egen kong Harald - sammen med dronning Margrethe.

​Innlegget er i senere tid blitt redigert, hvor kanalen nå har tatt i bruk et bilde av prins Henrik og den danske dronningen.

- Bommet

I en e-post til Se og Hør skriver SVT at de ved en feil publiserte et bilde av kong Harald i stedet for prins Henrik klokken 04.30 i natt.

- Feilen ble raskt oppdaget, og bildet ble tatt bort. Dessverre dukket det feile bildet opp igjen på Twitter seinere på morgenen - et problem vi noen ganger støter på, men som vi vanligvis har rutiner på for å håndtere. Men denne gangen bommet vi, skriver SVTs nyhetssjef på nett Michael Kucera.

- Hvordan oppdaget dere selv feilen?

- Vi mottok e-poster fra oppmerksomme brukere.

Kucera understreker at situasjonen er beklagelig.

- Ja, det er naturligvis beklagelig at vi publiserer et feil bilde, spesielt i en sammenheng som dette, og jeg beklager for at det skjedde. ​

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer