Sven O tapte mot kreften

Mette-Marit er i sorg etter at hennes far er død etter et halvt års sykeleie.

1936-2007: Sven O Høiby ble 70 år gammel.
1936-2007: Sven O Høiby ble 70 år gammel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Sven O. Høiby ble 70 år gammel.

I fjor sommer fikk han diagnosen kreft, og de siste månedene har vært tunge for kronprinsessens far. Sykdommen tæret hardt på den allerede spinkle kroppen, og han ble avmagret. Allerede tidlig i høst ble det klart at han ville være pleietrengende resten av livet.

Se og Hør skrev mye om Sven O. Høiby, og redaktør Odd J. Nelvik minnes de mange lyse sidene ved Kronprinsessens far.

- Det er alltid trist når et menneske dør. Sven O. har alltid hatt et godt forhold til bladet - helt til det siste. Men han var ensom - senest på mandag ringte han for å slå av en prat, og han ville gjerne ha besøk. Han gjentok det han har sagt offentlig flere ganger, at han ikke angret på måten han hadde levd livet sitt. Og han avslørte også sin hemmelige drøm, sier Nelvik til Seher.no.

Nelvik legger til at Sven O. var fargeklatt i offentligheten.

- Han hadde alltid en god replikk. Høiby var selv journalist, drev eget forlag og utga blant annet en rekke moro- og vitsebøker.

Men på slutten hadde han ikke så mye å smile av. Et lyspunkt var da han på 70-årsdagen fikk en hilsen fra Kongen og Dronningen:

- Det var en hyggelig oppmerksomhet fra Kongen og Dronningen. Det satte jeg naturlig nok stor pris på, de er jo en del av min utvidede slekt.

- Vi sender også julekort til hverandre, humrer en glad Sven O, som ble svært glad for å ha fått tilsendt blomster fra Slottet på bursdagen sin den 14. november.

- Det har vært en flott dag - men slitsomt. Jeg har fått telefoner og besøk fra jeg sto opp i dag morges. Det er fint å få tankene bort fra sykdom og elendighet. Det trengte jeg nå, sa en utmattet Høiby (70) til Se og Hør.

Han giftet seg i 2005 med stripperen Renate Barsgård, men lykken ble kort. Til tross for at Sven O ikke ønsket å skilles.

Forholdet mellom Sven O. Høiby og datteren Mette-Marit har vært ganske anstrengt, men en stolt bestefar ble invitert til barnedåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i april 2004. Der fikk han et hyggelig møte med datteren sin.

- Hun kom bort og ga meg en klem, fortalte Høiby til pressen etter dåpen.

Sven O. Høiby ble skilt fra Mette-Marits mor Marit Tjessem da datteren var elleve år gammel. Hun vokste opp hos sin mor, men var på regelmessige helgebesøk hos sin far. Da Mette-Marit hadde sin mest utagerende tid var Sven O en stor støtte for henne.

Til tross for at det har vært lite kontakt mellom Mette-Marit og faren etter at hun giftet seg kongelig er kronprinsessen i sorg. Det er usikkert om hun kommer alene i begravelsen, eller om hele hennes nye familie viser Sven O den siste ære.

Da Haakon og Mette-Marit giftet seg i 2001 danset han brudevalsen med dronning Sonja før han ble med kongefamilien ut på balkongen og vinket til folket.Seher.no kommer med mer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer