Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Svarer på skilsmisserykter

- Stemmer ikke, sier Kongehuset.

RYKTER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010. Foto: Shutterstock/NTB
RYKTER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det versert flere rykter om at svenske kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniels (48) ekteskap går mot slutten, skriver Expressen. Nå har det svenske Kongehuset sett seg nødt til å svare på ryktene.

Kongehuset skriver på Instagram at de har blitt gjort oppmerksomme på negativ ryktespredning rundt parets forhold, at det spres rykter om svik i forholdet og rykter om at det går mot skilsmisse.

«I normale tilfeller kommenterer vi ikke rykter og spekulasjoner. Men for å verne om får familie ønsker vi å klargjøre, en gang for alle, at de ryktene som nå spres ikke stemmer», heter det fra Kongehuset.

Lang kjærlighetshistorie

Kjærlighetshistorien mellom Sveriges tronarving og ektemannen startet da Victoria begynte på treningssenteret Master Training i Stockholm, hvor kronprinsessen fikk innehaveren av gymmen, Daniel Westling, som trener.

Og mellom treningsøktene begynte romansen å blomstre, men det var ikke kjærlighet ved første blikk.

- Det var et varmt vennskap som utviklet seg til hete følelser etter hvert, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalt.

I mai 2002 ble imidlertid bomben sluppet i Sverige, da Expressen avslørte kronprinsessens forhold til Daniel. Victoria og Daniel måtte kjempe for sin kjærlighet i mange år, før de omsider fikk kong Carl Gustaf sin godkjennelse til giftermål.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Tidlig i 2009 bestemte de seg for at ventetida var over, og etter åtte år som kjærester kunne de endelig bekrefte sin kjærlighet og forlovelse overfor Sverige og resten av verden.

- Jeg kjenner en glede og stolthet over å representere Sverige. Men det er lettere å være to og med Daniel ved min side føler jeg meg trygg, sa kronprinsesse Victoria da hun delte nyheten om at hun hadde forlovet seg med prins Daniel, den gang Daniel Westling.

Da Victoria og Daniel giftet seg i 2010, overrasket brudgommen stort. I Sverige er det nemlig ikke vanlig at brudgommen holder tale, men det gjorde den rykende ferske prinsen.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

LES OGSÅ: Mary reddet kronprinsen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer