Svarer på kritikken fra Per Sandberg

- Vi gjør det vi synes er riktig, sier kronprinsparet.

FÅR KRITIKK: Kronprinsparet svarte tirsdag på kritikken fra Per Sandberg. Foto: Anders Stavseng, Se og Hør
FÅR KRITIKK: Kronprinsparet svarte tirsdag på kritikken fra Per Sandberg. Foto: Anders Stavseng, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
RYDDET I STRANDKANTEN: Kronprinsesse Mette-Marit ryddet i strandkanten sammen med elever fra Vikersund skole tirsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
RYDDET I STRANDKANTEN: Kronprinsesse Mette-Marit ryddet i strandkanten sammen med elever fra Vikersund skole tirsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I forbindelse med med utgivelsen av boken «Republikken Norge», har Frp-nestlederen Per Sandberg kommet med kritikk av kronprinsparet. Han mener de blir mer og mer politisk i sitt virke.

– Kronprinsparet står på venstresiden i norsk politikk, særlig på miljø, klima, innvandring og en del verdispørsmål. Det styrker bare mitt standpunkt om at vi ikke burde hatt et kongehus. Det vil medvirke til at flere og flere vil bli republikanere, sier han til Dagens Næringsliv.

Kronprinsparet ønsker debatten velkommen, men mener de tar de rette valgene.

- Jeg tenker at han skal få lov å mene det. Det er fint at det blir debattert. Vi gjør det vi synes er riktig, sier kronprinsen i forbindelse med pressemøtet Strandryddedagen på Østre Bolærne.

Sandberg har uttalt at han mener at folk bør velge sine ledere.

– Hvis man er opptatt av demokratiet, bør man være imot kongehuset. Jeg er oppdratt til at man skal velge sine ledere. Hvis du graver i folks bevissthet, vil de være enig med meg i det. Men kongefamiliens popularitet, særlig Olavs, har gjort at det går tregere. Jeg er også veldig glad i Harald, det er ikke det dreier seg om. For meg handler det om prinsipper. De fleste velgere vil være enige i at man bør velge sine ledere, fortalte Sandberg til avisen.

Ryddet i strandkanten

Mette-Marit og Haakon ryddet tirsdag i strandkanten på Østre Bolærne sammen med elever ved 7. trinn på Vikersund skole. Kronprinsparet er godt kjent i området, ettersom kongehytta på Mågerø ligger like ved.

Tidligere om dagen var de hos Klima- og miljødepartementet, hvor statsråd Tine Sundtoft var vert for et fagseminar om klima, naturmangfold og kulturminner.LES OGSÅ: Se - nå plukker Mette-Marit søppel!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer