Meghan og Harry:

Svarer Donald Trump

Hertugparet slår tilbake mot USAs president.

SLÅR TILBAKE: Prins Harry og hertuginne Meghan svarer president Trump etter at han gitt ut og nektet å betale for deres sikkerhetstiltak. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Prins Harry og hertuginne Meghan svarer president Trump etter at han gitt ut og nektet å betale for deres sikkerhetstiltak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) oppholdt seg i Canada sammen med sønnen Archie (ti måneder), etter at det ble klart at de skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

I forrige uke meldte imidlertid en rekke medier at hertugparet hadde flyttet på seg nok en gang. Ifølge blant andre The Sun skal paret nå være bosatt i California, der de har bestemt seg for å bo permanent.

Dermed er de nå underlagt amerikansk lovverk og restriksjoner, som har president Trump (73) i førersetet. Det har lenge vært knyttet spekulasjoner til hvordan paret vil løse sikkerhetstiltaket rundt familien på tre, ettersom dette ikke lenger blir betalt av britiske skattebetalere.

Søndag gikk derfor president Donald Trump ut i kjent stil på sin egen Twitter-konto, der han gjorde det klart at USA ikke vil stå for betalingen av sikkerhetstiltakene.

«Jeg er en god venn og beundrer av dronningen og Storbritannia. Det ble fortalt at Harry og Meghan, som forlot Storbritannia, skulle flytte permanent til Canada. Nå har de forlatt Canada til fordel for USA. Men, USA kommer ikke til å betale for deres sikkerhet. De må betale selv», skriver presidenten på Twitter.

Nå har imidlertid hertugparet slått tilbake, og forteller at de allerede har privatfinansiert sikkerhetsordning på plass, skriver blant andre US Weekly.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har ingen planer om å be den amerikanske regjeringen om sikkerhetsressurser. Privat finansierte sikkerhetsordninger er blitt gjort, lyder uttalelsen, som er sendt fra parets talsperson.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

30 millioner kroner

Ifølge Mirror blir familien beskyttet av et team på opptil ni britiske offiserer, som til enhver tid passer på dem. Det er regnet at sikkerhet for hertugparet alene har kostet rundt tre millioner pund, rundt 30 millioner kroner, siden de forlot Storbritannia i november. Denne regninga har britiske skattebetalere tatt.

I Canada tok lokalt politi vare på dem, en regning de kanadiske skattebetalerne tok. Det ble derimot fort kjent at dette ikke var en varig løsning.

- Nå som hertugen og hertuginnen enda er å anse som internasjonalt beskyttede personer, har Canada en plikt til å stå for assistanse når de gjelder sikkerhet, når det trengs, het det i en uttalelse fra myndighetene.

- Etter forespørsel fra Londons politistyrke har RCMP gitt periodevis assistanse til dem, siden hertugparets ankomst til Canada i november 2019. Assistansen kommer til å opphøre de kommende ukene, i tråd med deres endring av status, sto det i videre uttalelsen.

LES OGSÅ: Ankom sitt siste oppdrag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer