Hertuginne Kate:

- Svært opprørt

Konflikten i kongefamilien har vært tøff for hertuginne Kate.

TUNGT: Familiekonflikten blant de britiske kongelige har vært tung for hertuginnen. Foto: Tim Rooke / Shutterstock / NTB
TUNGT: Familiekonflikten blant de britiske kongelige har vært tung for hertuginnen. Foto: Tim Rooke / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det har vært utfordrende å være en del av den britiske kongefamilien de siste årene.

Prins Harry (37) og hertuginne Meghans (40) oppgjør med kongehuset og det de konsekvent omtaler som «institusjonen», har skapt splid og ulike anklagelser blir slengt rundt fra alle kanter.

Hertuginne Kate (39) og prins William (39), som en dag skal ta over tronen, har støttet hverandre og stått sammen gjennom kongefamiliens pågående konflikt, som populært blir kalt «Megxit», men nå innrømmer førstnevnte at det ikke har vært enkelt.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

- Vanskelig

De aller fleste slipper å få familiekonflikter brettet ut foran en hel verden. Slik er det ikke for den britiske kongefamilien. Det er derfor ikke så rart at det har vært en tung tid, også for hertugparet som er igjen i Storbritannia.

En kilde skal ha fortalt overfor People at hertuginne Kate har tatt det spesielt tungt:

- Kate har vært svært opprørt over det hele.

En annen kilde skal ha lagt videre til at det har vært enormt stressende, men at det også har kommet noe godt ut av det.

- Det har ført henne og William nærmere hverandre. Hun har vært opprørt fordi han var det. Det var vanskelig å se mannen sin så fortvilet.

Konflikten skal ha gitt ekteparet noen sjeldne og oppriktige øyeblikk sammen, spesielt etter det mye omtalte Oprah-intervjuet tidlig i 2021.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Populær

Det siste året har sett et nytt skifte i kongefamilien da 95 år gamle dronning Elizabeth har begrenset noe av sin offentlige aktivitet på grunn av helseproblemer.

– Den britiske kongefamilien har fått betydelig færre arbeidende representanter de siste årene. Prins Andrew (61) er borte på grunn av sine skandaløse bånd til Epstein, prins Harry og hertuginne Meghan reiste til USA – og prins Philip er død, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tidligere denne måneden.

Nå er altså Kate i gang med å forberede seg til rollen som Storbritannias dronning med prins William ved sin side. Paret arver tronen etter prins Charles (73), prins Williams far og dronning Elizabeths sønn.

– Dronningen er 95 år, og det sier seg selv at hun ikke lever evig. Den dagen hun er borte, blir Kate og William landets kronprinspar. Og naturligvis er alt dette en del av den såkalte dronningskolen. Den eldre generasjon lærer opp de yngre, og etter hvert blir mer og mer selvstendige og overtar flere og flere oppgaver, fortalte Vagle.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins philip Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert har hertuginnen vært lojal mot «familiebedriften» fra start, og ble fort en populær representant for kongehuset, og en populær «arbeidstaker» hos dronningen.

– Faktisk er hun i dag rangert som den fjerde mest populære kongelige i Storbritannia – bare dronning Elizabeth, avdøde prins Philip og prins William er over henne. Hun slår til og med svigerfar prins Charles, som tross alt er neste konge ut!

LES OGSÅ: - Kjenner på tomhet og savn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer