Streik ble folkefest for dronningen

Dronning Margrethe av Danmark fylte 73 år tirsdag.

HYLLET: Dronning Margrethe kom ut på balkongen sammen med ektemannen prins Henrik presis kl 12 i går formiddag. Foto: All Over Press
HYLLET: Dronning Margrethe kom ut på balkongen sammen med ektemannen prins Henrik presis kl 12 i går formiddag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Dronning Margrethe av Danmark kom tradisjonen tro ut på balkongen på Amalienborg slott i forbindelse med sin bursdag i går 16. april. På plassen utenfor hadde folk møtt opp for å hylle sin dronning på 73-årsdagen.

Folkemengden var ifølge Billedbladet betydelig større enn hva den vanligvis er. I Danmark er det nemlig lærerstreik i disse dager, og skolebarna benyttet sjansen til å få et glimt av dronningen.

Hurraropene ville ingen ende ta - og stemningen steg til himmels når også resten av kongefamilien dukket opp. Hele tre balkonger ble tatt i bruk for å få plass til bursdagsbarnet og hennes ektemann - deres barn, svigerbarn og tilsammen åtte barnebarn!

I Norge er det ikke vanlig at Kongen kommer ut på balkongen i forbindelse med sin bursdag.
 
Men i fjor da både kong Harald og dronning Sonja fylte 75 år, gjorde de et unntak og kom ut på slottsbalkongen under den offisielle feireingen. Også de ble omringet av den nærmeste familien.

LES OGSÅ: Hva gjør du her, prins Henrik?
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer