Ingrid Alexandra:

Strålte på scenen

- Gjør henne bedre rustet til de store oppgavene som venter.

PÅ SCENEN: Prinsesse Ingrid Alexandra smilte fra øre til øre. Foto: Tor Lindseth
PÅ SCENEN: Prinsesse Ingrid Alexandra smilte fra øre til øre. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexandra (19) er ikke bare Norges kommende dronning - hun er også elev ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Der er hun i ferd med å fullføre sitt siste år, før hun skal ta fatt på nye utfordringer.

Hva prinsessen skal etter videregående, er ikke kjent. Det kan dog se ut til at 19-åringen har nok å bryne seg på før den tid.

EN GOD AVGJØRELSE: Kronprins Haakon utalelser om avgjørelsen rundt prinsesse Märta Louise rolle. 8. november ble det kjent at hun skal slutte å representere kongehuset. Video: Jonathan Gaathaug Nielsen. Vis mer

Onsdag denne uken hadde skolen premiere for sin revy «For the Culture», og ifølge Avisa Oslo hadde tronarvingen en sentral rolle i arbeidet.

- Ingrid Alexandra er PR-sjefen vår, sa revysjefen til avisen, og la til at prinsessen deler rollen med to andre.

REVY: Det var fullt show under premieren. Foto: Tor Lindseth
REVY: Det var fullt show under premieren. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Viktig oppgave

Etter forstillingen ble PR-gjengen kalt opp på scenen, og Ingrid Alexandra smilte fra øre til øre. Gjengen fikk stående applaus fra den utsolgte premieren.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle synes det er bra at prinsessen får ta del i normale ting i hverdagen.

- Kronprinsparet har hele tiden vært svært opptatt av at barna skulle få en så normal oppvekst som mulig. Og selv om prinsessen nå er myndig, har både foreldrene og besteforeldrene uttrykt at hennes viktigste oppgave fremover er skole og etter hvert studier. Ikke kongelige oppdrag.

Vagle mener dette kan ha en positiv innvirkning på 19-åringen senere i livet.

PREMIERE: Årets revy falt i smak hos anmelderen, som trillet en sekser på terningen. Elvebakkenrevyen er kjent for å være en av de beste i hovedstaden. Foto: Tor Lindseth
PREMIERE: Årets revy falt i smak hos anmelderen, som trillet en sekser på terningen. Elvebakkenrevyen er kjent for å være en av de beste i hovedstaden. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Det faktum at prinsessen får leve såpass normalt, og delta på aktiviteter som denne revyen på lik linje med sine venner og klassekamerater, tror jeg er veldig bra. Jeg tror rett og slett det gjør henne bedre rustet til de store oppgavene som en dag venter henne.

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om kjærligheten, sommeren og Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Kalt opp på scenen

Forestillingen har fått terningkast seks av Avisa Oslo, som beskriver en euforisk stemning i salen.

Det kan se ut til at Ingrid Alexandra har hatt nok å gjøre som PR-sjef. På Instagram har revygruppa delt hyppige oppdateringer underveis.

På sin egen nettside skriver Elvebakkenrevyen at de «gjør det for kulturen».

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

«Vi ser frem til å lage noe skikkelig stort liksom. For det er et stort ansvar å lage en Elvebakkenrevy. Vi er rett og slett litt annerledes enn de andre skolerevyene og sånn har det alltid vært. Vi må gjøre det for kulturen», skriver de.

Hennes foreldre var ikke til stede under premieren. De var nemlig på offisielt besøk i London, der de blant andre møtte prins William og hertuginne Kate. Om de skal se forestillingen senere vil derimot tiden vise.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer