Prinsesse Sofia:

Strålte på fest etter babyavsløring

Den svenske prinsessen viste seg frem på fest kun timer etter babynyheten.

STRÅLTE PÅ FEST: Kun timer etter den helt ferske babynyheten møtte prinsesse Sofia på fest sammen med sin ektemann prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix.
STRÅLTE PÅ FEST: Kun timer etter den helt ferske babynyheten møtte prinsesse Sofia på fest sammen med sin ektemann prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Seoghør.no): Torsdag kom nyheten om at prins Carl Philip (37) og prinsesse Sofia (32) av Sverige venter sitt andre barn.

Og kun timer senere inviterte det svenske slottet til årets første representasjonsmiddag, ifølge Kungahuset.se.

Der var representanter for regjeringen og parlamentet, samt diplomater, venner av kongefamilien og folk fra nærings- og kulturlivet bant de inviterte.

Blant de mange gjestene var selvsagt prinsesse Sofia til stede. Den gravide prinsessen, som har termin i september, var iført en lang, rød silkekjole med høytidelige festdetaljer. Hun ankom festen sammen med sin ektemann, prins Carl Philip.

Saken fortsetter under bildene.

STRÅLTE SAMMEN: De vordende tobarnsforeldrene tok seg flott ut sammen på slottsmiddagen. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE SAMMEN: De vordende tobarnsforeldrene tok seg flott ut sammen på slottsmiddagen. Foto: NTB scanpix Vis mer
LYKKELIGE: Sofia og Carl Philip smilte strålende til fotografene på vei inn til representasjonsmiddagen. Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE: Sofia og Carl Philip smilte strålende til fotografene på vei inn til representasjonsmiddagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsesse Sofia er kun omlag tre måneder på vei, ettersom hun har termin først til høsten. Men hvis man legger godviljen til, kan man kanskje ane antydningen til en liten babymage allerede?

Med på festen var også kronprinsesse Victoria (39), som kom sammen med sin ektemann, prins Daniel (43). Victoria var iført en grønn, glitrende kjole overstrødd med paljetter, og et overdådig diadem.

Hun og prins Daniel er allerede tobarnsforeldre, til prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1), og kan sikkert gi prinsesse Sofia og prins Carl Philip noen gode råd.

Også prinsesse Madeleine (34) og hennes ektemann, Chris O'Neill (42), har to barn sammen - prinsesse Leonore (3) og prins Nicolas (1).

I GRØNT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kom arm i arm til representasjonsmiddagen. Foto: NTB scanpix
I GRØNT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kom arm i arm til representasjonsmiddagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gleder seg til flere barn

Det var gjennom det svenske kongehuset sine egne nettsider, at babynyheten ble delt først, og ifølge pressemeldingen gleder paret seg til å få sitt andre barn.

BLIR STOREBROR: Prins Alexander kan glede seg til å snart få en liten søster eller bror. Her er han i sin dåp i 2016. Foto: NTB Scanpix
.
BLIR STOREBROR: Prins Alexander kan glede seg til å snart få en liten søster eller bror. Her er han i sin dåp i 2016. Foto: NTB Scanpix . Vis mer

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi venter barn, et søsken til Prins Alexander (11 mnd.). Vi ser fram til å ønske et nytt familiemedlem velkommen, sier prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Ifølge pressemeldingen vil paret vente barnet i september.

Ville ikke vite kjønnet

Omtrent fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stockholm i 2015, kom den gledelige nyheten om at prins Carl Philip og prinsesse Sofie skulle bli foreldre for første gang.

Og den 19. april 2016 kom den lille prins Alexander til verden.

Den gang røpet prins Carl Philip dessuten at han og prinsesse Sofia ikke visste kjønnet på babyen før fødselen.

- Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte den nybakte faren med pressen for snart ett år siden.

Prins Alexander ble døpt i Drottningholm slottskirke 9. september 2016. Og nesten hele den svenske kongefamilien var på plass for å bivåne handlingen.

SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer

Var med i Paradise Hotel

I 2014 ble det kjent at prins Carl Philip og prinsesse Sofia var forlovet, og i forkant av bryllupet fikk paret mye oppmerksomhet.

I 2005 deltok nemlig Prinsesse Sofia - tidligere Sofia Hellqvist - i realityserien «Paradise Hotel», hvor hun kom til finalen, og hun har også en fortid som glamourmodell.

Men til tross for mye motbør har imidlertid prinsessen slått hardt tilbake og uttalt at hun ikke angrer på fortiden sin, og mener opplevelsene har bidratt til å forme henne som person.

- Jeg ville ikke gjort de samme valgene i dag, det er helt sikkert. Jeg synes det er vanskelig å si at jeg angrer på noe i mitt liv. Jeg tror likevel ikke at jeg måtte sitte her nå og forsvare mine egne valg i livet, har hun tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate: Åpner seg om det å være mamma