Kronprinsesse Mette-Marit:

Strålte i gammel favoritt

Gjenbruksprinsessen kom med samme kjole for tredje gang.

FOR TREDJE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit tok frem en gammel klassiker fra klesskapet i anledning dagens fredsprisutdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FOR TREDJE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit tok frem en gammel klassiker fra klesskapet i anledning dagens fredsprisutdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag deles den prestisjetunge Nobels fredspris ut i Oslo rådhus. Den årlige utdelingen fant sted i hovedstaden i formiddag, og en rekke personer fra det offentlige Norge og fra kongefamilien var tradisjonen tro til stede for å overvære utdelingen.

Årets nobelprisvinner er den etiopiske presidenten Abiy Ahmed, som får fredsprisen for sin innsats for å skape fred mellom Eritrea og Etiopia.

Både dronning Sonja (82), kong Harald (82), kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) var selvskrevne gjester under utdelingen i formiddag, og særlig sistnevnte har for vane å stråle i flotte antrekk på fredsprisutdelingen - og årets utdeling er intet unntak.

GAMMEL FAVORITT: Kronprinsessen stilte opp i en kremhvit Valentino-kjole under årets Nobel-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GAMMEL FAVORITT: Kronprinsessen stilte opp i en kremhvit Valentino-kjole under årets Nobel-utdeling. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kronprinsessen strålte nemlig ved siden av sin kjære kronprins Haakon i en gammel kjolefavoritt hun hadde tatt frem for anledningen. Mette-Marit bar nemlig en kremhvit kjole fra favorittdesigneren Valentino - en kjole hun har brukt på fredsprisutdelingen flere år tidligere.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

Kom i samme kjole

Både under utdelingen i 2009 og 2014 var kronprinsessen antrukket i den samme kjolen - så man kan utvilsomt si at Mette-Marit er opptatt av gjenbruk.

STRÅLTE: Kronprinsessen hadde på seg kjole fra Valentino og diadem fra Prada. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Kronprinsessen hadde på seg kjole fra Valentino og diadem fra Prada. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
KLASSIKER: Kronprinsessen hadde på seg noen av sine favorittsko, nemlig beige pumps fra Christian Louboutin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLASSIKER: Kronprinsessen hadde på seg noen av sine favorittsko, nemlig beige pumps fra Christian Louboutin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ifølge Svensk Damtidning var heller ikke kronprinsessens diadem kjøpt for anledningen. Det kommer nemlig fra det eksklusive merket Prada, og er angivelig en av hennes favoritter.

Det flotte diademet og Valentino-kjolen var også Mette-Marits antrekk da hun var med å feire dronning Margrethe av Danmarks (79) 75-årsdag - den gang bar hun det sammen med et rødt bånd.

Under fredsprisutdelingen i 2014 brukte kronprinsesse Mette-Marit det samme diademet med et sort bånd. Ifølge Svensk Damtidning brukte hun det lekre diademet for første gang under en feiring i 2010.

2014: Slik så kronprinsessen ut i 2014 - i den samme kjolen. Foto: NTB Scanpix
2014: Slik så kronprinsessen ut i 2014 - i den samme kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
2009: Også i 2009 gikk Mette-Marit i den samme Valentino-kjolen. Denne gang med matchende, hvitt hårbånd. Foto: NTB Scanpix
2009: Også i 2009 gikk Mette-Marit i den samme Valentino-kjolen. Denne gang med matchende, hvitt hårbånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den norske kongefamilien har lange tradisjoner for å delta på den begivenhetsrike Nobel-utdelingen, og årets arrangement er intet unntak. Dette er en av kronprinsesse Mette-Marits første offentlige opptredener etter at det ble kjent at hun har møtt den overgrepsdømte og avdøde Jeffrey Epstein en rekke ganger.

Kronprinsessen deltok også på cupfinalen i fotball på Ullevaal stadion søndag, med blant andre kong Harald og statsminister Erna Solberg.

I hardt vær

Mette-Marit har nemlig vært i hardt vær den siste uken, etter at Dagens Næringsliv avslørte i starten av desember at hun har møtt milliardæren Jeffrey Epstein ved flere anledninger mellom 2011 og 2013.

Da saken ble kjent, gikk kronprinsessen ut og beklaget møtene.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarte hun til DN, via Slottet.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Flere ganger mellom 2011 og 2013 møtte de to hverandre. De skal ha blitt introdusert av felles bekjente i utlandet. De fleste møtene var i USA, men de to har også møtt hverandre i Oslo. Ved alle møtene skal andre personer ha vært til stede.

Kronprins Haakon har på sin side bare møtt Epstein én gang, da de møtte ham tilfeldig på gaten under en ferietur på St. Barts i 2012.

Slottet og kronprinsessen har hele tiden hevdet at de ikke kjente til Epsteins kriminelle fortid. I 2013 kuttet kronprinsessen båndene til finansmannen, fordi hun opplevde at han prøvde å utnytte forbindelsen han hadde med henne overfor andre.

LES OGSÅ: Roxette-stjernen er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer