Prins William:

Stråler etter det tøffe året

Prins William fyller år etter den tøffe tiden.

KOSELIG: Hertuginne Kate har tatt flere bilder av familien sin, i anledning prins Williams store dag. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix
KOSELIG: Hertuginne Kate har tatt flere bilder av familien sin, i anledning prins Williams store dag. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det siste året har vært svært hektisk for samtlige medlemmer av det britiske kongehuset. Prins Harry (35) og hans kone, hertuginne Meghan (38), har meldt seg ut, mens prins Andrew (60) har stått midt i en storm som følge av vennskapet han hadde med den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. Andrew er også anklaget for å ha forgrepet seg på en kvinne.

Dette har utvilsomt skadet kongehuset. Det har vært skrevet mye om hvordan dette har devaluert det som en gang i tiden var en sterk institusjon, og dronning Elizabeth (94) skal være alt annet enn fornøyd med hvordan ting har utviklet seg. I tillegg er det blitt hevdet at forholdet mellom prins William (38) og Harry skal ha blitt dårligere på grunn av alt bråket. Hertuginne Kate (38) og hertuginne Meghan skal også ha vært involvert i flere konflikter.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Ingen har uttalt seg konkret om alt bråket, men det er ikke vanskelig å se for seg at det har vært noen livlige diskusjoner rundt middagsbordet det siste året. Nå kommer derimot en liten demring etter alt regnværet.

Yndige

I dag fyller nemlig prins William år, og i den forbindelse har Kensington Palace frigitt noen nye bilder. På bildene er det vanskelig å se i ansiktet på verken prinsen eller hans tre barn at de har hatt en vanskelig tid, for de smiler alle fire.

IDYLL: De nye bildene viser en privat side av familien, som man ikke alltid får sett i offisielle sammenhenger. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix
IDYLL: De nye bildene viser en privat side av familien, som man ikke alltid får sett i offisielle sammenhenger. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix Vis mer

Bildene er tatt av hertuginne Kate, og er tatt tidligere i denne måneden. De ble tatt på Norfolk, parets sommerhjem, der de har tilbrakt den siste tiden distansert fra andre på grunn av den herjende pandemien.

Prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis er alle tre å finne på bildene, hvor de leker med 38-åringen. Kate har også tatt bilde av ektemannen og barna på en huske, hvor alle sammen smiler fra øre til øre.

TETT PÅ: Bildene ble tatt tidligere i sommer, og viser far og barn i lek. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix
TETT PÅ: Bildene ble tatt tidligere i sommer, og viser far og barn i lek. Foto: Hertuginne Kate / Kensington Palace, NTB scanpix Vis mer

Det er tradisjon at kongehus verden over frigir nye bilder i forbindelse med bursdager, men ut over det er de ofte svært sparsomme med detaljene. Det er ikke kjent hvordan prins William har planlagt å feire bursdagen sin, men i coronaens tid blir det tvilsomt noe stort selskap.

Han er en familiemann, og feirer trolig med de aller nærmeste. Denne uken besøkte prinsen et bakeri, som et av de første offisielle oppdragene han har hatt på lenge, og det er ikke utenkelig at han plukket med seg en kake derfra. Dessuten kunne han i den sammenheng fortelle at barna hans har blitt glade i å holde på på kjøkkenet, så det kan hende de skal bidra til kveldens bursdagsmiddag.

- Barna har gått til angrep på kjøkkenet, og det har vært en eksplosjon av mel og sjokolade over alt, fortalte han til Belfast Telegraph under bakeribesøket.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

- En hemmelighet

Familien har altså tilbrakt de siste månedene på Norfolk, der de eier et sommerhus. Selv om det kan være kjedelig å være i selvpålagt karantene, har prinsen uttalt at han har funnet noe meningsfylt å bruke tiden på.

Nylig avslørte han at han har jobbet som frivillig på en krisetelefon for mennesker som sliter med psykiske utfordringer som følge av krisen. Hertugen av Cambridge har jobbet for organisasjonen Shout, den første organisasjonen i Storbritannia som i 2019 innførte en døgnåpen kriselinje hvor man også kan tekste.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Jeg skal dele en liten hemmelighet med dere. Jeg har faktisk jobbet som frivillig i organisasjonen, sa prinsen under en videokonferanse med Shout i mai, ifølge CNN.

Hertuginne Kate har selv gjort det samme som ektemannen, hvor de begge har fokusert mye på den mentale helsen til folket under pandemien.

Prins William er en forkjemper for at briter skal være mer åpne om sine psykiske problemer. Han har blant annet også startet initiativet «Heads Together», med formål å nettopp skape mer åpenhet rundt psykisk helse.

I en dokumentar i fjor åpnet 38-åringen selv opp om egne psykiske problemer. Prins William fortalte der at han har slitt med å håndtere morens tragiske bortgang.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Jeg har tenkt mye på det, og jeg prøver å forstå hvorfor jeg føler som jeg gjør, men når du mister en person som står deg nær som så ung, så føler man en smerte som ingenting annet, sa han ifølge BBC.

Prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris i 1997. William var bare 15 år gammel på det tidspunktet. Se og Hør har tidligere omtalt prins Williams beslutning om å si opp pilotjobben, og at han har fått mange sterke inntrykk gjennom jobben som luftambulansepilot.

I dokumentaren beskrev han det som vanskelig, spesielt fordi han kom fra militæret, der følelser ble satt til side. Han snakket videre om hvordan tragiske hendelser ble en del av hverdagen.

- Du håndterte familier som fikk de verste nyhetene de kunne forestille seg i hverdagen. De rå følelsene der … Jeg følte det bygge seg opp noe inni meg, og jeg kjente at det kom til å prege meg og at det kunne bli et skikkelig problem. Jeg måtte snakke om det, sa prinsen.

LES OGSÅ: Dette er Kylies bestevenn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer