Kronprinsesse Mette-Marit:

Støtter TV-aksjonen

Selger bakst til inntekt for Leger Uten Grenser.

TV-AKSJONEN: Prins Sverre Magnus, Julie Høiby og prinsesse Ingrid Alexandra selger kaker til inntekt for TV-aksjonen. Foto Andreas Fadum/ Se og Hør
TV-AKSJONEN: Prins Sverre Magnus, Julie Høiby og prinsesse Ingrid Alexandra selger kaker til inntekt for TV-aksjonen. Foto Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 23.oktober arrangeres TV-aksjonen over hele landet. I år går inntektene til Leger Uten Grenser og DNDis (Drugs For Neglected Diseases Initiative) arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Kronprinsesse Mette-Marit (49) er TV-aksjonens høye beskytter. Kronprinsessen har tidligere bidratt stort til å samle inn penger til trengende. I år gjør hun det igjen.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Selger bakst

Søndag selger kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus vafler og boller utenfor hovedporten på Skaugum, til inntek for TV-aksjonen.

TV-AKSJONEN: Inntektene går til Leger Uten Grenser og DNDi. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TV-AKSJONEN: Inntektene går til Leger Uten Grenser og DNDi. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Sammen med dem stod også flere ukrainske flyktninger, som bor på Skaugum.

«På Skaugum støtter Kronprinsfamilien i dag TV-aksjonen med salg av bakst til inntekt for Leger uten grenser. Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for årets TV-aksjon som går til Leger uten grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest», skriver Det Norske Kongehuset på sin Instagram.

Høy beskytter

Denne høsten har det vært mye snakk om kongelige beskytterskap, etter at flere forbund gikk ut og annonserte at de hadde avsluttet samarbeidet prinsesse Märtha Louise (51).

Alle de andre kongelige har beholdt sine.

Ifølge kongehuset blir det innvilget beskytterskap for en periode på fem år. Dersom organisasjonen ønsker å forlenge beskytterskapet, må det søkes om.

TV-aksjonen har hatt kongelig beskytter siden 1974.

LES OGSÅ: Måtte avbryte besøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer