BRYLLUPSDAG: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit valgte å feire sin store dag i Tromsø. Foto: SCANPIX
BRYLLUPSDAG: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit valgte å feire sin store dag i Tromsø. Foto: SCANPIXVis mer

Støtter englesøsteren

Kronprins Haakon er glad søsteren Märtha Louise har sin engleskole.

SEHER.NO: Kronprinsparet var lørdag i Tromsø i forbindelse med sin bryllupsdag og utdeling av midler fra Kronprinsparets Humanitære Fond.

Under en pressekonferanse i forbindelse med besøket i ”Nordens Paris” kommenterte for første gang kronprins Haakon bråket rundt sin søster, prinsesse Märtha Louise, og hennes såkalte engleskole.


- Jeg kan godt si litt kort om det. Dette har med prinsessens næringsvirksomhet å gjøre. Og der er det hun som tar avgjørelser på hva hun ønsker å fokusere på. Samtidig så synes jeg det er fint at søsteren min får mulighet til å fokusere på noe hun synes er viktig, sa kronprinsen.


Se og Hørs monarkiekspert Kjell Arne følger turen og var til stede i Tromsø lørdag.

- Jeg tror Haakon hadde ventet seg dette spørsmålet og forberedt et svar. Og svaret ble vel omtrent slik man kunne vente seg. Håkon svarer svært likt sin mor, dronning Sonja - de gir begge støtte til Märtha Louise. Men Haakon unngikk behendig oppfølgingsspørsmål ved takke for seg og dermed avbryte pressemøtet. På den måten unngikk han spørsmålet som dronningen fikk, om han selv tror på engler, sier Kjell Arne til Seher.


Og:

- Det ville vel kanskje vært litt vanskeligere å svare på…


I tillegg til en åpenbar samkjøring mellom dronningen og kronprinsen i den offisielle holdning til Märtha Louises engleskole, merker Kjell Arne seg også Haakons ordvalg.

- Man skal spesielt legge merke til at når han snakker om Märtha Louise, så omtaler han henne både som prinsessen og som ”min søster”, og det gjør han nok helt bevist…

LES OGSÅ: Alt om engleskolen