Prinsesse Märtha Louise:

Stort formue-fall

Prinsesse Märtha Louises formue er kraftig barbert.

FALL: Prinsesse Märtha Louises formue har falt kraftig det siste året. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FALL: Prinsesse Märtha Louises formue har falt kraftig det siste året. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble ligningstallene for 2019 offentliggjort. Dermed blir inntekten, formuen og skatten til brorparten av den norske befolkningen offentliggjort, til skue for dem som ville måtte titte. Et par nordmenn er imidlertid utelatt fra skattelistene.

Blant dem er kong Harald (83), dronning Sonja (83) og kronprins Haakon (47), som ikke er skattepliktige. Dermed er de fritatt.

Det betyr imidlertid ikke at alle kongelige får slippe unna. Økonomien til prinsesse Märtha Louise (49), prinsesse Astrid, fru Ferner (88) og Marius Borg Høiby (23) - kronprinsesse Mette-Marits (47) sønn - offentliggjøres nemlig på lik linje med alle andres.

Stort fall

I fjor vekket det oppsikt at inntekten til prinsesse Märtha Louise hadde stupt kraftig. For mens Märtha sto oppført med en inntekt på 1,87 millioner kroner i 2017, viser tallene at hun «bare» tjente i overkant av 600 000 i 2018. Også prinsessens formue var kraftig redusert, og hadde gått fra 4,9 millioner i 2017 til to millioner i 2018.

Tallene for i fjor viser at prinsessen tjente rundt 733 000 kroner i fjor. Det er imidlertid formuen som vekker oppsikt her. Hun står nemlig oppført med null i formue, en betydelig nedgang på to millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer