TIL VESTFOLD: Kong Harald og Dronning Sonja besøker Vestfold-kommuner til sommeren. Foto: SCANPIX
TIL VESTFOLD: Kong Harald og Dronning Sonja besøker Vestfold-kommuner til sommeren. Foto: SCANPIXVis mer

Storfint besøk i Vestfold

Til sommeren får seks kommuner i Vestfold besøk av kongeparet.

SEOGHØR.NO: Det er Sande kommune som får æren av å ta imot kongeparet når kong Harald (75) og dronning Sonja (74) legger ut på fylkestur 19.- 22. juni. I tillegg besøker de også kommunene Re, Andebu, Tønsberg, Tjøme og Nøtterøy.

Det skal være over 20 år siden kongen og dronningen offisielt har besøkt Vestfold sammen, og fylkesmann Erling Lae synes det er stor stas at de nå kommer tilbake.

- Jeg er veldig glad for at kongeparet har valgt Vestfold, sier han til tb.no.

Kongeparet, som selv har hytte på Tjøme og derfor er godt kjent i området, vil benytte kongeskipet «Norge» under besøket.

 – Jeg er sikker på at de seks kommunene vil forberede flotte presentasjoner. De har mye å vise fram, og vil få masse god omtale, sier Lae.

Vanligvis gjennomføres det to fylkesturer i året. En for kongeparet og en for kronprinsparet. Bakgrunnen for turene er at konge- og kronprinsparet ønsker å besøke flest mulig av kommunene i landet.

«Fylkesturene er en fin sjanse til å møte befolkningen i ulike deler av landet og få et innblikk i deres liv og virke», står det på kongehuset.no.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.