Prins Harry:

- Stor sorg

Prins Harry med uttalelse etter dronning Elizabeths død.

I SORG: Prins Harry er i sorg etter å ha mistet bestemoren, dronning Elizabeth forrige uke. Her avbildet med kona hertuginne Meghan. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP/NTB
I SORG: Prins Harry er i sorg etter å ha mistet bestemoren, dronning Elizabeth forrige uke. Her avbildet med kona hertuginne Meghan. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dronningen var en ledestjerne

Det sier prins Harry (37) i en uttalelse hvor han hyller sin avdøde bestemor. Dronning Elizabeth døde torsdag forrige uke, 96 år gammel.

- Når vi feirer livet til min bestemor, Hennes Majestet Dronningen, og sørger over tapet av henne, blir vi alle minnet om den ledestjernen hun var for så mange.

Han mimrer videre tilbake til noe dronningen skal ha sagt etter hun mistet ektemannen prins Philip i fjor.

- Livet består selvfølgelig av siste farvel så vel som første møter.

- Bestemor, mens denne siste avskjeden bringer oss stor sorg, er jeg evig takknemlig for alle våre første møter - fra mine tidligste barndomsminner med deg, til å møte deg for første gang som min øverstkommanderende, til den første gangen du møtte min kjære kone og klemte dine elskede oldebarn.

Videre sier prins Harry at han setter stor pris på det han har delt med bestemoren, og legger til at han hedrer sin far i hans nye rolle som kong Charles.

- Takk for ditt engasjement. Takk for gode råd. Takk for ditt smittende smil. Også smiler vi vel vitende om at du og bestefar er gjenforent nå, og hviler sammen i fred, avslutter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer