Prinsesse Madeleine:

Stoppes av ny lov

Kjedelig beskjed for svenskeprinsessen.

KJEDELIG BESKJED: Boken til prinsesse Madeleine kan ikke brukes på skolen. Foto: Shutterstock / NTB
KJEDELIG BESKJED: Boken til prinsesse Madeleine kan ikke brukes på skolen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske prinsesse Madeleine (40) flyttet som kjent til Florida i 2018. Der bor hun sammen med ektemannen Chris O'Neill (48) og deres tre barn prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4).

Prinsessen er svært engasjert i barns rettigheter, og var blant de mange som uttalte seg i den mye omtalte debatten om Balenciaga-kampanjen.

Bildene som ble brukt i kampanjen av klesmerkegiganten viser barn som poserer med teddybjørner ikledd BDSM-tilbehør.

«Jeg er sjokkert og kvalm over at barn blir brukt i en seksuell sammenheng. Bruken av 'bondage bears' er en implisitt referanse til seksualisering av barn og den pedofile verden. Det er IKKE greit» var blant det prinsessen skrev på Instagram da.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Kjedelig nyhet

Med sitt store engasjement for barns rettigheter ga prinsessen i 2019 ut boken «Stella og hemmeligheten», som handler om nettopp dette.

Barneboken, som blant annet handler om å stå opp for seg selv og andre, ble godt tatt imot da den kom på markedet etter mange år med iherdig arbeid.

Nå har imidlertid prinsessen fått en kjedelig beskjed, skriver Svensk Damtidning.

Det har nemlig kommet en ny lov i delstaten hvor prinsessen bor, som går ut på at bøker må analyseres og godkjennes før de kan brukes på skolen, skriver blant annet CNN.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Det betyr at Madeleines bok ikke kan plasseres i bokhyllen på skolebiblioteket i Florida - frem til den eventuelt godkjennes.

Prinsessen skrev boken i samarbeid med World Childhood Foundation, en organisasjon prinsessen har jobbet tett med over mange år.

- I flere år har vi lengtet etter at vår bok, «Stella och hemmeligheten», skal bli til virkelighet. Vi håper at boken kan bidra til samtaler mellom barn og voksne rundt spørsmål om grenseoverskridelse, barns rettigheter og hvordan man håndterer disse situasjonene, uttalte prinsesse Madeleine selv da boken så dagens lys tilbake i 2019.

LES OGSÅ: Viser frem nytt familiemedlem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer