Dronning Sonja og kronprins Haakon:

Stolblemme: - Litt slapt

Ting gikk ikke helt etter planen for de kongelige mandag denne uken.

FEIL STOLER: Det ble kluss da dronningen, kongen og kronprinsen deltok under åpningen av det 167. storting. Foto: Heiko Junge / NTB
FEIL STOLER: Det ble kluss da dronningen, kongen og kronprinsen deltok under åpningen av det 167. storting. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var det duket for den høytidelige og tradisjonsrike åpningen av det 167. storting, hvor kong Harald (85), dronning Sonja (85) og kronprins Haakon (49) var til stede, men ting gikk ikke helt etter planen.

VG omtalte saken først.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Forbyttet

Dronning Sonja satt nemlig på en prinsestol og kronprins Haakon satt på en dronningstol.

- Vi er oppmerksom på at stolene ble forbyttet ved en feiltakelse, skriver Sven Gj. Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, i en e-post til avisen.

Stortinget har også kommentert hendelsen.

- En feil

- Det stemmer at regaliene på de to stolene ved en feil ble byttet om i går, og det skal ikke skje igjen. Vi oppdaget dette først etter at seremonien var over, skriver stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) i en e-post til VG.

Kongehusekspert Trond Norén Isaksen er blant de som har lagt merke til feilen.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Det er litt slapt av Stortinget, uttaler han til VG.

- Se der ja, her har det skjedd en glipp fra Stortingets side. Men det kan jo skje den beste, og det så ut som både dronningen og kronprinsen satt godt - selv i feil stol, kommenterer Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Vagle føler seg trygg på at feilen ikke vil gjenta seg.

- Protokollmessig er det feil. Men jeg tror helt ærlig at dronningen har forståelse for at en sånn glipp kan skje. Når det er sagt, rett skal være rett, og jeg tipper Stortinget er meget påpasselig på at det ikke skjer igjen.

Feil krone

Stolene dronningen og kronprinsen sitter på skiller seg ut fra den kongen sitter på, den sistnevnte er en større tronstol.

FIKK FEIL STOL: Stolene til kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Berit Roald / NTB.
FIKK FEIL STOL: Stolene til kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Berit Roald / NTB. Vis mer

De to mindre stolene er også ulike, selv om forskjellen ikke er av det store slaget. Det er kronene på stolryggene som er ulike. Dronning Sonjas stol skal ha en lukket krone, mens kronprins Haakons stol skal ha en åpen krone.

LES OGSÅ: - Vaktene var livredde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer