Prinsesse Estelle:

Stjal showet under feiringen av mamma

Den syv år gamle prinsessen uttalte seg til pressen.

SJARMERER ALLE I SENK: Selv om det var kronprinsesse Victoria som skulle feires tirsdag, er det prinsesse Estelle som har fått mest oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix
SJARMERER ALLE I SENK: Selv om det var kronprinsesse Victoria som skulle feires tirsdag, er det prinsesse Estelle som har fått mest oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at de fleste kongelige barna har stjålet showet under flere offentlige arrangementer tidligere. Nå gjør svenske prinsesse Estelle (7) det igjen.

Under feiringen av kronprinsesse Victorias (41) navnedag tirsdag formiddag hjalp nemlig den lille prinsessen med å ta imot både gaver og blomster. Selv om hun bare er syv år gammel, svarte Estelle også pressen på et par spørsmål, blant annet om hvordan det føltes å feire moren.

- Det føles bra, svarte hun, ifølge Svensk Damtidning.

GOD KLEM: Den er ingen tvil om at Victoria og Estelle har et nært forhold. Foto: NTB scanpix
GOD KLEM: Den er ingen tvil om at Victoria og Estelle har et nært forhold. Foto: NTB scanpix Vis mer
FIN FAMILIE: Mens Victoria og Estelle matchet i rød- og rosatoner, var både lille Oscar og pappa Daniel iført marineblått. Foto: NTB scanpix
FIN FAMILIE: Mens Victoria og Estelle matchet i rød- og rosatoner, var både lille Oscar og pappa Daniel iført marineblått. Foto: NTB scanpix Vis mer
MAMMAS HJELPER: Estelle sjarmerte alle de oppmøtte i senk. Hun skal også ha fulgt med på alt moren gjorde. Foto: NTB Scanpix
MAMMAS HJELPER: Estelle sjarmerte alle de oppmøtte i senk. Hun skal også ha fulgt med på alt moren gjorde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLOMSTERPIKE: Prinsesse Estelle med en vakker rosebukett som nesten matcher hennes helrosa antrekk. Foto: NTB scanpix
BLOMSTERPIKE: Prinsesse Estelle med en vakker rosebukett som nesten matcher hennes helrosa antrekk. Foto: NTB scanpix Vis mer
STRÅLTE SOM EN SOL: Prinsesse Estelle så ut til å kose seg glugg under markeringen, mens lillebror prins Oscar virket mer avmålt. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE SOM EN SOL: Prinsesse Estelle så ut til å kose seg glugg under markeringen, mens lillebror prins Oscar virket mer avmålt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Godt vant med pressen

Det hører med andre ord til sjeldenhetene at så unge medlemmer av kongefamiliene uttaler seg til pressen, men Estelle valgte altså å gjøre det på Victorias store dag.

Mens Estelle allerede ser ut til å være medievant, holdt hennes tre år gamle lillebror seg i bakgrunnen med pappa, prins Daniel (45). I motsetning til storesøsteren, som hadde et helt rosa antrekk for anledningen, hadde den lille gutten kongeblå lue og frakk med matchende votter til.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, sier til Expressen at kronprinsesseparet er godt vant med media, noe de også viderefører til barna.

TRYGG HOS PAPPA: Lille Oscar koste seg mest på pappas arm. Foto: NTB Scanpix
TRYGG HOS PAPPA: Lille Oscar koste seg mest på pappas arm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STORSLÅTT FEIRING: Hele kronprinsessefamilien tok del i feiringen tirsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
STORSLÅTT FEIRING: Hele kronprinsessefamilien tok del i feiringen tirsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- (...) Kronprinsessen har sin egen erfaring og er derfor oppmerksom på media og barna, og hvordan man skal håndtere det, sier Thorgren.

Selv om Oscar i dag holdt seg i bakgrunnen, var det derimot han som var midtpunktet under svenskekongen Carl Gustaf sin 72-årsfeiring i Stockholm i fjor.

I den anledning var store deler av kongefamilien samlet på slottsbalkongen for å motta hyllesten fra den oppmøtte folkemengden.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

Gjorde som storesøster

Kong Carl Gustaf tok seg tilsynelatende noen personlige pauser fra smilingen og vinkingen på balkongen, og i hans fravær var det prins Oscar, som tok mye fokus.

Den lille prinsen hadde - naturlig nok for en toåring, som han var da - få skrupler med å utagere litt på slottsbalkongen.

De oppmøtte pressefotografene knipset i vei mens prins Oscar vekslet mellom å skjære grimaser, unnlate å vinke, se trøtt ut og få forsøksvis oppmuntring fra mor, far og storesøster prinsesse Estelle.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mente at bildene av prins Oscar på slottsbalkongen viste en side av den lille prinsen som offentligheten ikke pleier å få se.

- Dette er helt andre miner fra prins Oscar enn hva vi er vant med å se. Han pleier vanligvis å sitte stille og iaktta det som skjer, sa Vagle den gang, og la til:

- Kronprinsesse Victoria har selv uttalt at han er en veldig rolig og litt reservert gutt. Men kanskje har han blitt tryggere i offisielle sammenhenger? Han begynner jo, tross sin unge alder, å få god erfaring. Prins Oscar er uansett en svært sjarmerende liten prins, som stjal showet under morfars bursdagsfeiring!

Vis mer

LES OGSÅ: - Vi skulle gjerne hatt litt mer tid med hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer