Prinsesse Ingrid Alexandra:

Stjal showet på nasjonaldagen

Prinsessen brukte bunaden fra Øst-Telemark for første gang på nasjonaldagen.

SYNGER: Kongefamilien synger nasjonalsangen fra slottsbalkongen på 17. mai. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets 17. mai-feiring blir en svært annerledes affære enn det vi ellers er vane med. Dermed har også kongefamiliens program for dagen blitt endret, men tradisjonen tro innledet kronprinsfamilien feiringen hjemme på Skaugum i morgentimene.

Dagen startet med et kort program utendørs i samarbeid med Asker kommune. Deretter tok kronprinsfamilien en kjøretur i Asker, før de skal vinke med resten av kongefamilien fra slottsbalkongen 11.30.

Hjemme på Skaugum trosset kronprinsparet og de to barna prinsesse Ingrid Alexandra (17) og prins Sverre Magnus (15) regnet, og besøkte blant annet også Gullhella bo- og omsorgssenter i Asker.

MED MAMMA: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit i Asker 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB
MED MAMMA: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit i Asker 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Førstnevnte hadde for anledningen på seg bunaden hun fikk til konfirmasjonen i 2019 - i gave fra besteforeldrene kong Harald (84) og dronning Sonja (83).

- Wow, så flott! Prinsesse Ingrid Alexandra strålte virkelig i den vakre bunaden fra Øst-Telemark, som hun fikk i konfirmasjonsgave fra kongeparet for halvannet år siden. Det er faktisk første gang vi ser henne bruke den på nasjonaldagen. I fjor valgte hun nemlig den lokale Askerbunaden, forklarer Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle til Dagbladet.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Smilende

Vagle synes prinsessa framsto voksen og tydelig engasjert i samtalene med folk på blant annet Skaugum og Gullhella bo- og omsorgssenter.

- Prinsessa var veldig smilende og engasjert i praten med de ulike som var møtt opp utenfor Skaugum, og viser at hun tross sin unge alder har lang og god erfaring i «bransjen» sin, sier kongehuseksperten.

ØST-TELEMARK: Prinsessa med bunaden fra Øst-Telemark. Det er første gang hun bruke denne bunaden på nasjonaldagen. Foto: Lise Åserud / NTB
ØST-TELEMARK: Prinsessa med bunaden fra Øst-Telemark. Det er første gang hun bruke denne bunaden på nasjonaldagen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
17. MAI: Prinsesse Ingrid Alexandra under feiringen på Skaugum i Asker mandag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB
17. MAI: Prinsesse Ingrid Alexandra under feiringen på Skaugum i Asker mandag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

På slottsbalkongen vil kongefamilien overvære nasjonaldagsmarkeringen. Markeringen avsluttes med at kongefamilien synger nasjonalsangen med resten av folket etter saluttene klokka 12.00.

På grunn av pandemien får ikke publikum være til stede foran Slottet, og området er stengt av grunnet smittevernhensyn.

- DER ER HAN JO!: Kongefamilien overrasket alle da de likevel ankom Slottsbalkongen for å synge nasjonalsangen på 17. mai. Video: NRK pool og Røssland og Rydning / Dagbladet TV Vis mer

I løpet av dagen vil kongeparet og kronprinsparet også gjennomføre en kjøretur i noen av Oslos bydeler. Ruta er ikke kjent på forhånd for å hindre at store folkemengder samler seg.

Om ettermiddagen vil kongeparet og kronprinsparet gå om bord i Kongeskipet Norge for å ta del i en båtparade i Oslofjorden. Deretter setter skipet kursen mot Tønsberg.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen denne unge stjernen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer