<strong>MINNERIK OPPTREDEN:</strong> Mange husker nok Pia Haraldsens (38) rosa kjole under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004. I morgen blir hun konfirmert, men etter alt å dømme vil konfirmasjonen foregå uten Haraldsens tilstedeværelse. Foto: NTB Scanpix
MINNERIK OPPTREDEN: Mange husker nok Pia Haraldsens (38) rosa kjole under dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i 2004. I morgen blir hun konfirmert, men etter alt å dømme vil konfirmasjonen foregå uten Haraldsens tilstedeværelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingrid Alexandras konfirmasjon:

Stjal showet i dåpen. Avviser reprise

Pia Haraldsen (38) ble rikskjendis over natta etter Ingrid Alexandras dåp. Lørdag blir hun ikke å se i Slottskapellet.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 31. august er det duket for stor feiring når prinsesse Ingrid Alexandra (15) skal konfirmeres på tradisjonelt vis i Slottskapellet. Det er ventet en rekke celebre gjester fra inn- og utland i anledning den store dagen, og det er allerede kjent at blant andre Sveriges kronprinsesse Victoria (42) kommer til Oslo for å overvære prinsessas konfirmasjon.

Det er liten tvil om at prinsesse Ingrid Alexandra er på full fart inn i de voksnes rekker. En dag skal hun bli kronprinsesse - og deretter Norges dronning. Det har gått 15 år siden tronarvingen ble døpt i det samme kapellet på Slottet. Det skjedde 17. april 2004, og også den gang var gjestelista stjernespekket.

Overraskende nok skulle den heller ukjente 23-åringen Pia Haraldsen ende opp som dåpens store snakkis. Haraldsen fanget fotografenes oppmerksomhet på vei inn til kapellet, antrukket i en tettsittende, rosa kjole - med matchende smykke og sko. Fram til da hadde Haraldsen vært et fremmed fjes for det norske folk - men opptredenen sørget utvilsomt for at 38-åringen senere kunne kalle seg både kjendis og TV-profil.

<strong>POSERTE:</strong> Haraldsen fikk mye oppmerksomhet for sitt helrosa antrekk i Ingrid Alexandras dåp i 2004. Rundt halsen hadde hun også et Hello Kitty-smykke - også det i rosa. Foto: NTB Scanpix
POSERTE: Haraldsen fikk mye oppmerksomhet for sitt helrosa antrekk i Ingrid Alexandras dåp i 2004. Rundt halsen hadde hun også et Hello Kitty-smykke - også det i rosa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har fortsatt kjolen

Den gang ble hun og mora, Jasmin Haraldsen (66), invitert til den kongelige dåpen fordi moren var gift med dronning Sonjas (82) nevø, Karl Otto Haraldsen. De to var gift fra 1993 og fram til ekteskapet tok slutt i 2005. Som stedatter var Haraldsen en selvskreven gjest i Ingrid Alexandras dåp.

Pia Haraldsens rosa kjole er for mange blitt selve symbolet på den kongelige dåpen i 2004. Haraldsen kastet på håret, poserte for fotografene og skapte overskrifter i hele kjendispressen.

15 år senere forteller Haraldsen til Se og Hør at minnes begivenheten som en hyggelig opplevelse.

- Det var en fantastisk dåp som jeg var så heldig å få være med på. Ingrid Alexandra er blitt en veldig flott jente, forteller hun.

38-åringen, som ikke blir å se i konfirmasjonen, kan også avsløre at hun fortsatt har den etter hvert så omtalte kjolen i klesskapet.

KONFIRMANT: 31. august skal Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres. Se kjendisenes hilsen! Video: Ruben Pedersen / Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Men har ikke brukt den siden den gang. Jeg ønsker Ingrid Alexandra lykke til med den store dagen og håper hun får en fin feiring, fortsetter Haraldsen.

38-åringen har flere ganger opp gjennom åra snakket om aprildagen for 15 år siden, som sørget for at tilværelsen hennes ble snudd fullstendig på hodet. I et intervju med Dagbladet Fredag i 2009, avviste hun at det hele var et PR-stunt i samarbeid med deler av Presse-Norge - slik mange påsto.

<strong>LUNSJ PÅ SLOTTET:</strong> Haraldsen deltok også på den kongelige lunsjen på Slottet i etterkant av dåpen i april 2004. Foto: NTB Scanpix
LUNSJ PÅ SLOTTET: Haraldsen deltok også på den kongelige lunsjen på Slottet i etterkant av dåpen i april 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det stemmer ikke, det er bare tull. Jeg tok på meg en fin kjole den dagen, og det var ikke noe mer enn det. At det skulle bli så mye oppmerksomhet hadde jeg aldri sett for meg, sa Haraldsen den gang.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, husker 38-åringens opptreden, den første i offentligheten sådan, svært godt.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Vis mer

- Med knallrosa kjole og Hello Kitty-smykke skilte hun seg virkelig ut der hun glamorøst poserte på den røde løperen. Hun utfordret i alle høyeste grad den kongelige kleskodeksen, og stjal på mange måter showet denne dagen, sier Vagle.

I og med at Haraldsens mor og tidligere stefar i dag er skilt, tviler Vagle på at Haraldsen igjen har fått en kongelig invitasjon i postkassa.

Stor dag

31 år etter at kronprins Haakon (46) konfirmerte seg i Slottskapellet, er det altså tronfølgerens tur. Sammenlignet med resten av befolkningen er det viet stor oppmerksomhet til den kongelige begivenheten, som skjer presis klokka 12 lørdag.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Slottet har fram til nå kommet med jevnlige drypp om prinsessens store dag, men fortsatt er det noen detaljer som gjenstår. Vi kjenner for eksempel ikke til hele gjestelista, hvordan gudstjenesten blir, eller hvem som skal tale for konfirmanten under den etterfølgende lunsjen.

At konfirmasjonen markerer arveprinsessens overgang fra barn til voksen - i hvert fall tradisjonelt sett - er i alle fall sikkert. Markeringen er ikke av det beskjedne slaget, der store deler av dagen kan følges direkte hos Norges største medier (også hos Se og Hør, selvfølgelig).

LES OGSÅ: Slik blir konfirmasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer