Stive smil da familien ble samlet igjen

Madeleine var gravalvorlig på bildene med pappa.

ALLE SAMLET: For første gang på mange måneder var hele den svenske kongefamilien samlet. Men spesielt prinsesse Madeleine og kong Carl Gustaf hadde store problemer med å smile.  Foto: Stella Pictures
ALLE SAMLET: For første gang på mange måneder var hele den svenske kongefamilien samlet. Men spesielt prinsesse Madeleine og kong Carl Gustaf hadde store problemer med å smile. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Hele den svenske kongefamilien viste seg sammen for første gang på flere måneder under Sveriges nasjonaldag 6. juni.

Prinsesse Madeleine reiste hjem fra USA, prins Carl Philip hadde fri fra studiene, og kronrinsesseparet Victoria og Daniel tok en pause fra parets travle reisehverdag.

«Familien støtter kongen etter alle skriveriene.», skriver Svenskdam.se, og sikter til alle skandalene som har blitt rullet ut i den kongelige pressen de siste månedene.

Men på bildene som ble tatt av familien i går, ser man fortsatt at stemningen er anstrengt mellom medlemmene. Ikke minst mellom prinsesse Madeleine og kong Carl Gustaf. Ingen av dem smilte på bildene som ble tatt av familien sammen.

Det hele begynte med boken «Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken», som i fjor høst ble sluppet. Der ble det blant annet hevdet at kongen hadde vært på strippeklubb, og at hans venn Anders Lettström skal ha forsøkt å kjøpe avslørende Carl Gustaf-bilder av mafiaen.

Prinsessens forhold til kong Carl Gustaf skal også være anstrengt etter alt som har skjedd det siste året. Hun skal også ha klandret faren for at hun måtte bryte så raskt med Jonas Bergström. Madeleine droppet blant annet å være med på kongens 65-årsdag.

Men skandalene til tross, tidligere på dagen smilte kongen tappert til fotografene da han var ute å kjøre i hest og kjerre gjennom Stockholm, og ble møtt av drøyt 15.000 mennesker på Skansen.

Turen gjennom byen skulle vise seg å ikke være helt slik kongen hadde håpet på. Ifølge rapportene skal mange av de fremmøtte ha buet mot Carl Gustaf istedenfor å gi applaus.

Bedre gikk det derimot tidligere på dagen, da kongen holdt en tale i byen Eslöv. Tydelig nervøs skal han ha entret talerstolen, men etter endt oppdrag, kunne han puste lettet ut.

«Kongeparet ble møtt med klappsalver fra de majestetstro undersåttene, som hadde møtt fram med blågule flagg i stort antall.», skrev avisen.

Etter planen skulle prinsesse Madeleine ikke delta under nasjonaldagsfeiringen, men hun ble etter hvert overbevist om å reise hjem for å støtte sin far.

- Alle i familien er påvirket av det som har hendt. De setter pris på at prinsessen nå kommer hjem, sa hoffets informasjonssjef Bertil Ternert til Expressen. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Gjør kongens skandaler det lettere for Sofia?