BLOMSTERBARN: Selma og Eirin overrakte Kongeparet blomster ved ankomst på brygga.
BLOMSTERBARN: Selma og Eirin overrakte Kongeparet blomster ved ankomst på brygga.Vis mer

Stiv kuling for Sonjas hår

Det blåste friskt da kongeparet steg i land på Lerøybrygga i Halsa.

SEOGHØR.NO: Kong Harald og dronning Sonja innledet i formiddag dag to av fylkesbesøket til Møre og Romsdal.

Første kommune på programmet var Halsa på Nordmøre, og da dronning Sonja og kong Harald steg i land fra sjaluppen på Lerøybrygga blåste det meget friskt, både i håret og capen til dronningen.

Til tross for en noe lunken mottagelse fra værgudene varmet skolekorpset likevel de frammøttes hjerter - og dronning Sonja og kong Harald tok seg god tid til å høre på musikken før de satte seg i sin sorte limousin som fraktet dem til Halsa skole, hvor blant annet kong Harald holdt tale for kommunens innbyggere.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT PÅ HÅRET: Til tross for den sterke vinden holdt dronning Sonjas frisyre seg likevel godt. Foto: Julian Parker
FLOTT PÅ HÅRET: Til tross for den sterke vinden holdt dronning Sonjas frisyre seg likevel godt. Foto: Julian Parker Vis mer

VÅTT OG KALDT: Skolebarn har stått i timesvis, og snart skal de synge "Sola e kommå"... Foto: Anders Johan Stavseng
VÅTT OG KALDT: Skolebarn har stått i timesvis, og snart skal de synge "Sola e kommå"... Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

Avslutter med Vårsøg

Kongeparet fikk blant annet se trim for eldre og seniordans, og etterpå fikk de smake lokal kortreist mat - noe som har vært populært under hele fylkesbesøket. Hver eneste kommune har bydd på det beste som er å oppdrive, og i går kveld ble også kongeparet servert en treretter med råvarer fra de fem kommunene som er vertskap for Harald og Sonja.

I går besøkte kongeparet kommunene Tingvoll, Aure og Gjemnes.

Første stopp var på årets fylkestur var imidlertid kommunen Aure, som ikke hadde hatt kongelig besøk på 1100 år. Sola skinte fra skyfri himmel og de bunadskledde innbyggerne storkoste seg i varmen.

Senere i dag avslutter Sonja og Harald jubelferden på Nordvestlandet i kommunen Surnadal, hvor de blant annet skal hilse på musikeren Henning Sommero. Besøket avsluttes selvsagt med den kjente klassikeren «Vårsøg»...

Til tross for dårlig vær er det likevel topp stemning, og lokalbefolkningen i Surnadal har stått klare med norske flagg i timesvis for å få et glimt av de kongelige gjestene.

LES OGSÅ: Her er det fullstendige programmet for fylkesturen