Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Stikk mot kongehuset

Harry og Meghan overrasker med nye bilder.

IKKE TILFELDIG: Det blir spekulert i om tidspunktet for Harry og Meghans portretter ikke var tilfeldig. Foto:Matt Dunham/Pa Photos/NTB
IKKE TILFELDIG: Det blir spekulert i om tidspunktet for Harry og Meghans portretter ikke var tilfeldig. Foto:Matt Dunham/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen kom det første bildet av Storbritannias kongepar, kong Charles (73) og dronning Camilla (75), og arvingen prins William (40) og prinsesse Kate (40).

Flere har bitt seg merke i at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) ikke var en del av det nye offisielle portrettet.

Nå har det imidlertid blitt delt egne portretter av Sussex-paret som vekker oppsikt. Det tror kongelig kommentator i australske News, Daniela Elser, er et bevisst trekk.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Har blitt «droppet» tidligere

På det ene portrettet er Meghan ikledd rød bluse og bukse, og Harry har gått for en klassisk mørk dress. De ser rett inn i kamera og holder hverandre i hendene. Bildet er tatt forrige måned, skriver Daily Mail.

Det andre portrettet er i sort hvitt, og viser hertugparet i profil. Bildene ble publisert av fotografen bare dager etter kongeparet og Wales-parets portrett.

Ifølge Elser, er det trolig lite tilfeldig at Sussex-portrettene publiseres kort tid etter konge- og prinseparets. Hun viser tilbake til en lignende hendelse noen år tilbake.

2019 var trolig et tøft år for Harry og Meghan, som hadde stått for flere skandaleoverskrifter samme år.

På lille julaften kom det første bildet av dronning Elizabeth som ga sin årlige juletale.

Ved siden av dronningen sto fire bilder plassert på en pult: et bilde av ektemannen prins Philip, et av daværende prins Charles og hertuginne Camilla, et av prins William, Kate og deres barn, og et av hennes avdøde far, kong George VI.

INGEN HARRY OG MEGHAN: Dronning Elizabeths familie var inklkudert i julebildet, med unntak av prins Harry, Meghan og Archie. Foto: Steve Parsons / POOL / AFP/NTB
INGEN HARRY OG MEGHAN: Dronning Elizabeths familie var inklkudert i julebildet, med unntak av prins Harry, Meghan og Archie. Foto: Steve Parsons / POOL / AFP/NTB Vis mer

Elser henviser til boken «Brothers and Wives» av Christopher Andersen. Ifølge Andersen var det dronningen selv som ba om at bildet av Harry, Meghan og sønnen Archie (3) skulle fjernes.

Å bli «droppet» fra julebildet, skal ikke ha falt i god jord hos Harry og Meghan, skal vi tro boken «Finding Freedom», skriver Elser. Neste dag publiserte prinsen og hertuginnen et julebilde av seg selv og sin da åtte måneder gamle sønn.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

På nyåret kom nok et offisielt bilde fra Storbritannias kongehus: et portrett av dronning Elizabeth, daværende prins Charles, prins William og prins George (9). Ifølge «Finding Freedom» var dette nok et tegn på at «Harry og Meghan måtte vurdere å gå sin egen vei».

Dager senere ble «Megxit» et faktum, og det ble annonsert at prins Harry og hertuginne Meghan ville trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

«Ingen vei tilbake»

At Harry og Meghan ble «droppet» fra helgens portrett av kong Charles, dronning Camilla, prins William, og prinsesse Kate, signaliserer at det er«ingen vei tilbake» til kongehuset for hertug-paret ifølge Daily Mail-journalisten Richard Kay.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

«Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan dette bildet vil bli sett på i solfylte California, hvor hertugen og hertuginnen av Sussex er basert. Kan det forsterke følelsene deres av ekskludering og eksil, eller vil det bare minne dem på hvorfor de valgte å bryte fra familien i utgangspunktet?», skriver Kay.

«Det kan ikke være tilfeldig at bildet ble tatt da paret fortsatt var i Storbritannia og flere dager før de kom hjem til barna Archie (3) og Lilibet (1). Det må derfor være nok et signal om at de aldri igjen vil vende tilbake til sin sentrale rolle i kongelivet».

LES OGSÅ: Avslører drama: - Alle var rystet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer