Prins William i sorg:

- Sterkt preget

Prins William uttaler seg om drapet på Anton Mzimba.

PERSONLIG TWITTER-MELDING: Prins William tok til sosiale medier for å dele sine tanker rundt dødsfallet. Foto: Daniel Leal/ AP/ NTB
PERSONLIG TWITTER-MELDING: Prins William tok til sosiale medier for å dele sine tanker rundt dødsfallet. Foto: Daniel Leal/ AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En del av prins Williams (40) kongelige plikter, er å knytte bekjentskaper på tvers av landegrenser og kontinent. Noen personer setter dypere spor enn andre, og det gjorde trolig Anton Mzimba, en skogvokter ved naturreservatet Timbavati i Sør-Afrika.

Tirsdag forrige uke ble Mzimba skutt og drept utenfor sitt eget hjem, ifølge People. Nå bryter prinsen stillheten om drapet på skogvokteren, som han snakket med i november i fjor.

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Sterkt preget

På Twitter deler briten at han er «sterkt preget av nyheten om drapet på Mzimba».

«Engasjert og modig, skogsvoktere som Anton er sentrale i bevaringen av Afrikas dyreliv» skriver han fra prinseparets Twitter-profil, og legger til:

«De ansvarlige må umiddelbart stilles for retten. Mine tanker går til familien», mener prinsen, og signererer med «W», for å understreke at meldingen kommer direkte fra ham selv, ifølge People.

Flere medier har omtalt saken, deriblant Svensk Damtidning og Daily Mail.

Dette snakket de om

Organisasjonen Helping Rhinos har delt et bilde av Mzimba på Twitter.

«Leder for skogvoktere i Timbavati, Anton Mzimba, ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt i går kveld. Dette kommer i etterkant av nylige drapstrusler og understreker den daglige trusselen mot skogvoktere», skrev organisasjonen, onsdag.

Også Timbavati-resarvatet har delt fine ord om Mzimba på sosiale medier.

«Vi sørger over tapet av Mr. Anton Mzimba, leder for skogvokter-tjenestene, som dedikerte 25 år av livet sitt til Timbavati».

Prinsen snakket med Mzimba over videochat forrige høst i forbindelse med et besøk til Microsofts kontorer i Reading, for å lære om en ny måte å bekjempe elfenbensmuglere på.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

Ifølge Daily Mail skal Mzimba ha forklart til briten at dette er en velorganisert form for kriminalitet.

- Det involverer lokale folk. Men den strekker seg over landegrensene, skal være blant skogvokterens budskap til prinsen.

- Der jeg føler meg mest som meg selv

40-åringen har en rekke ganger vært involvert med organisasjoner som brenner for å stanse ulovlig handel av ville dyr og truede arter i Afrika, et sted både avdøde prinsesse Diana, broren prins Harry (37) og han selv har sterk tilknytning til.

Ifølge Biography har prins William tidligere uttalt at det er nettopp i dette kontinentet han føler seg mest som seg selv.

- Jeg har denne intense følelsen av fullstending avslapning og normalitet her. Å ikke bli gjenkjent, å miste seg selv i bushen med det jeg vil kalle de mest jordnære menneskene på planeten, folk uten baktanker, ingen agendaer, som er villige til å ofre alt for naturens beste, har han tidligere sagt til The Telegraph.

- Det er her jeg føler meg mest som meg selv, mer enn noen andre steder i verden.

LES OGSÅ: - Vi har holdt ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer