Prinsesse Eugenie og Beatrice:

- Stepper inn for Harry og Meghan

Prinsessene Eugenie og Beatrice av York tar på seg kongelige oppgaver i hertugparets fravær.

STEPPER INN: Prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice, prins Andrews døtre, får flere kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
STEPPER INN: Prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice, prins Andrews døtre, får flere kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En måned er gått siden hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) kunngjorde at de ville trekke seg fra sine kongelige plikter og leve et mer tilbaketrukket liv.

Paret fikk dronning Elizabeths (93) godkjennelse, og har tilbrakt den siste tiden i Canada. Hertugparet skal visstnok være på husjakt i Los Angeles for å tilbringe sommeren der, og er opptatt med helt andre ting enn å utføre oppdrag for dronningen.

- Prins Charles skeptisk

Det betyr naturligvis at pliktene faller på noen andre, og Daily Mail skriver at dronningen har bedt barnebarna, prinsesse Eugenie (29) og prinsesse Beatrice (31) av York om å steppe inn som erstattere.

Deres far, prins Andrew (59) trakk seg som kjent fra sine kongelige plikter etter stormen i fjor høst, i forbindelse med hans forhold til overgrepsdømte, avdøde Jeffrey Epstein.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Hennes Majestet synes at hennes barnebarn skal delta under flere kongelige arrangementer og ta på seg flere plikter, sier en kilde ved det britiske kongehuset til avisen.

Daily Mail skriver imidlertid at prins Charles (71), som skal arve tronen etter dronningen, stiller seg kritisk til å ta i bruk brorens døtre i offisielle sammenhenger.

Han skal ifølge avisen mene at dette er i konflikt med hans visjon om å nedskalere monarkiet når han blir konge. Han kommer på en annen side ikke til å gå imot dronningens angivelige ønske.

- Den kongelige familien har allerede blitt skalert ned ettersom hertugparet av Sussex har gitt opp sine offentlige plikter. Ettersom de eldre medlemmene av familien trekker seg tilbake, vil den bli ytterligere nedskalert, så det er plasser å fylle, sier en angivelig nær venn av prins Charles.

MER JOBB: Prinsesse Beatrice og Eugenie skal ha blitt bedt om å utføre flere kongelige plikter av bestemor dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
MER JOBB: Prinsesse Beatrice og Eugenie skal ha blitt bedt om å utføre flere kongelige plikter av bestemor dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hans Majestet er veldig glad i niesene sine, og ville ikke stille seg i veien dersom de ønsker å ta på seg flere plikter, sier vedkommende videre.

Spekulerte i mulige erstattere

Til daglig jobber Prinsesse Eugenie fulltid som direktør ved Hauser & Wirth kunstgalleri Mayfair. Prinsesse Beatrice jobber med finans og konsultasjon.

Sistnevnte står også brud til våren, og hun og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi (36) skal etter planen gi hverandre sine ja 29. mai i år. Bryllupsfesten finner sted i hagen på Buckingham Palace.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Hertugparets avgjørelse om å trekke seg tilbake fra sine kongelige oppgaver, har medført mye oppstyr og forårsaket en del konsekvenser. En av disse konsekvensene er at kongehuset er blitt «underbemannet».

I slutten av januar spekulerte kongehusekspert Robert Lacey på at nettopp prins Andrew døtre, blant andre, kom til å ta over flere av pliktene til hertugparet.

Prins Edward (55), dronning Elizabeths yngste sønn, har i flere år holdt en lav profil, men hans kone Sophie (55) på en annen side har tatt større plass i det britiske kongehuset.

LES OGSÅ: Komma skaper full forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer