Stenger Slottet etter tragedien

Men en sterkt beveget kong Harald talte til det norske folk natt til lørdag.

HOLDES STENGT: Lørdag 23. juli, dagen etter de forferdelige hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya, har Det kongelige slott bestemt seg for å holde stengt for besøkende. Kongefamilien befinner seg i sikkerhet utenfor Oslo. Foto: Stella Pictures
HOLDES STENGT: Lørdag 23. juli, dagen etter de forferdelige hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya, har Det kongelige slott bestemt seg for å holde stengt for besøkende. Kongefamilien befinner seg i sikkerhet utenfor Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter de tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya i Tyrifjorden fredag ettermiddag og kveld, har Det kongelige slott valgt å stenge Slottet for besøkende lørdag. Det skrives det på Kongehusets hjemmesider.

På nettsidene opplyses det videre om at de som skulle besøkt Det kongelige slott lørdag 23. juli, kan få billettene sine refundert ved å henvende seg til Billettservice. Om sommeren pleier Kongehuset å åpne dørene for besøkende, men for øyeblikket er besøkstilbudet altså satt på vent.

Sent fredag holdt Hans majestet kong Harald imidlertid en rørende tale til det norske folk. Kong Harald var tydelig preget av de forferdelige hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya fredag ettermiddag, da han i natt ble intervjuet av NRK. Kongen var blank i øynene av tårer, og røsten sprakk flere ganger i intervjuet.

- I dag er vi vitne til grusomme handlinger både i Oslo og på Utøya. Våre tanker går selvsagt til alle som er rammet og deres pårørende. Men de går også til statsministeren, som jeg har snakket med, og til det politiske Norge, sa Kongen.

- Jeg vil gjerne takke alle som har hjulpet til å redde liv og til å hjelpe mennesker i denne forferdelige situasjonen. Nå er det viktig at vi står sammen og støtter hverandre. At vi ikke lar frykten råde. At vi kommer oss igjennom denne forferdelige situasjonen vi har opplevd, sa Kongen, med bristende røst.


Den norske kongefamilien er ikke personlig rammet av eksplosjonen, da samtlige medlemmer av Kongehuset befinner seg utenfor hovedstaden.

- Kongefamilien befant seg ikke i Oslo i dag, bekreftet Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, til Seher.no fredag ettermiddag.

Fredag ettermiddag eksploderte det som kjent en bombe i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum, et terroranslag som hittil skal ha krevd syv menneskeliv. Statsminister Jens Stoltenberg og den norske kongefamilien befinner seg i sikkerhet og god behold på hemmelig sted.

Senere samme ettermiddag utspilte det seg en dramatisk skyteepisode på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden, en tragedie som hittil har kostet 84 personer livet. Ifølge politiet kan dødstallene fortsatt stige, skriver VG. Den 32 år gamle nordmannen Anders Behring Breivik er pågrepet og siktet for terrorhandlinger, melder TV2 Nyhetskanalen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det er jævligere enn noe annet vi har opplevd  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer