Dronning Elizabeth:

Spist samme måltid i 70 år

Den britiske monarken og Victoria Beckham har én ting til felles.

70 ÅR: Dronning Elizabeth har rundet 70 år på tronen. Det er like lenge som hun har spist samme måltid til frokost. Foto: Joe Giddens/ Pool via Reuters / NTB
70 ÅR: Dronning Elizabeth har rundet 70 år på tronen. Det er like lenge som hun har spist samme måltid til frokost. Foto: Joe Giddens/ Pool via Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne den tidligere fotballproffen David Beckham (46) lette på sløret om kona Victoria Beckhams (47) matvaner. Det gjorde han da han gjestet podkasten «River Café’s Table 4».

Der kunne 46-åringen røpe at kona har spist det samme måltidet hver dag i 25 år - like lenge som paret har holdt sammen.

- Helt siden jeg først møtte henne, har hun bare spist grillet fisk med dampede grønnsaker. Hun går svært sjelden vekk fra det, uttalte han.

Det betyr også at fotballfruen har én helt spesiell ting til felles med dronning Elizabeth (95). Monarken har nemlig heller ikke gjort store forandringer hva gjelder matvanene sine opp gjennom årene.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth fikk stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- En fantastisk anbefaling

Det er ingen hemmelighet at verdens kongelige sjelden setter fot på kjøkkenet. De får heller servert mat laget av kokker i verdensklasse. Dronning Elizabeth skal imidlertid ikke være av den krevende typen.

Nå kan nemlig frokostblandingmerket Kellogg's avsløre at de har levert mat til dronningen i flere tiår.

- Å ha Hennes Majestets godkjenningsstempel er en fantastisk anbefaling, og vi er beæret over at dronningen fortsetter å starte dagen med en bolle Kellogg's frokostblanding, sier Dan Bitti i Kellogg's i en uttalelse.

STERKERE ENN CHILLI: Gjestene fikk servert veldig sterk mat i «En kveld hos Kloppen». Video: TV 2 Vis mer

Samme måltid i 70 år

Tidligere kokk for den britiske kongefamilien, Darren McGrady, som jobbet for kongefamilien i mer enn ti år, har tidligere uttalt at regenten foretrekker typen Special K - en frokostblanding hun har spist til frokost gjennom hele hennes 70 år lange periode som dronning.

- Dronningen er dessverre ikke så matinteressert. Hun spiser for å overleve, i motsetning til prins Philip som elsker å spise og kan snakke om mat hele dagen lang, uttalte han til The Telegraph i 2015.

- Til frokost spiser dronningen frokostblanding - ofte Special K - og frukt.

Kokken avslørte at dronningen en sjelden gang gjør unntak, men det er stort sett rundt juletider. I boken «Eating Royally: Recipes and Remembrances fron a Palace Kitchen» fra 2017 bekreftet han også at monarken liker å drikke martini hver kveld.

TRIKS: Kjendiskokken Gordon Ramsay er notorisk for å skjelle folk ut. Det ser ikke datteren Tilly ut til å bry seg om. Video: @gordongram. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: - Fjernet bilde av Harry og Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer