Prinsesse Kate:

Spesiell detalj vekker oppsikt

- Var et av dronningens favorittsmykker.

SPESIELL DETALJ: Prinsesse Kate sammen med kongefamilien under Festival of Remembrance på Royal Albert Hall i London. Foto: NTB
SPESIELL DETALJ: Prinsesse Kate sammen med kongefamilien under Festival of Remembrance på Royal Albert Hall i London. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er gått over ett år siden dronning Elizabeth døde. Det britiske overhodet ble 96 år, og hadde vært regent i over 70 år.

Nylig kunne vi se prinsesse Kate (41) sammen med kongefamilien da de var til stede under Festival of Remembrance på Royal Albert Hall i London. Dette er en minnedag for å hylle nasjonale tjenestemenn som tjenestegjorde i etterkrigsårene frem til 1963.

Prinsesse Kate hadde valgt å ha på seg et perlesmykke, som ifølge US Weekly skal være fra dronning Elizabeths egen smykkekolleksjon.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, utdyper til KK:

Prinsesse Kate overraskert alle med en piano-opptreden under Eurovision. Vis mer

- Prinsesse Kate hyller avdøde dronning Elizabeth ved å bruke det som ser ut til å være et av dronningens tidligere favorittsmykker - nemlig tre rader med perler. Smykket var opprinnelig en gave til Elizabeth fra hennes far, og fulgte henne livet ut, sier hun, og legger til:

- Nå ser det imidlertid ut til at Kate har arvet det. Hun brukte det også på en lunsj to dager før dronningens begravelse. Perler er regnet som passende sorgsmykker, og det sies at perlene symboliserer tårer. Derfor også passende å bruke i forbindelse med Remembrance Day.

Caroline Vagle er kongehusekspert i Se og Hør. Foto: Espen Solli.
Caroline Vagle er kongehusekspert i Se og Hør. Foto: Espen Solli. Vis mer

Klassiskt og tidløst

Det er en slags evig klassiker som liksom aldri går av moten. Men hva er det egentlig med perler som er så tidløst?

- Jeg tror at det at man kan bruke perler på så mange forskjellige måter, er det som gjør de så anvendelige og dermed også tidløse, har Cathrine Børter tidligere sagt til KK.

SKVETTER: Prinsesse Kate var på besøk i den engelske byen Hull da det skjedde noe svært uforventet. Video: Reuters Vis mer

Hun står bak det norske smykkemerket Pearl Octopussy som er kjent for sin perlebruk. Ifølge Børter kan perlen symbolisere noe religiøst og sårbart - en renhet.

- Et perlesmykke er jo noe man kan gi i dåpsgave til et barn. Noe som varer evig, og som kan gå i arv. Det er også noe klassiske og tradisjonelt ved perlen som gjør at mange velger denne til for eksempel bryllup og andre symboltunge seremonier. Perlen er veldig tilgivende, rett og slett. Den passer til mange, sier hun.

Ikke første gang

Det er ikke første gang vi ser Kate og hertuginne Meghan (42) gjøre som Diana og dronning Elizabeth.

Prinsesse Kate bar Dianas favoritt-tiara på den første statsbanketten i kong Charles tid som monark, mens Meghan har hedret sin avdøde svigermor ved flere anledninger, som da hun og prins Harry var i New York i anledning Verdensdagen for psykisk helse.

GLAD I SMYKKER: Prinsesse Diana ble ofte sett med ulike perler. Foto: NTB
GLAD I SMYKKER: Prinsesse Diana ble ofte sett med ulike perler. Foto: NTB Vis mer
STRÅLTE: Prinsesse Kate under Remembrance Day. Foto: NTB
STRÅLTE: Prinsesse Kate under Remembrance Day. Foto: NTB Vis mer

Da stilte hun i en College-jakke som minnet om noe hennes avdøde svigermor, prinsesse Diana kunne gått i – som hun også gjorde.

- Dette antrekket minner meg virkelig om Diana, sa Caroline Vagle til KK da.

Publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Kjente ikke beina mine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer