Gallamiddag til ære for Italias president

Spesiell detalj vekker oppsikt

Kom hånd i hånd med ektemannen.

KJÆRLIGHETENS FARGE: Mona Grudt, som var kledd i rødt fra Leila Hafzi, kom hånd i hånd med ektemannen Bjørgvin Thorsteinsson. Foto: Svein Brimi
KJÆRLIGHETENS FARGE: Mona Grudt, som var kledd i rødt fra Leila Hafzi, kom hånd i hånd med ektemannen Bjørgvin Thorsteinsson. Foto: Svein Brimi Vis mer
Publisert

Den 11. og 12. mai var det duket for statsbesøk fra Italia. President Sergio Mattarella (81) og hans datter Laura Mattarella (56) var på gjenvisitt i Norge etter at kong Harald (86) og dronning Sonja (85) var i Italia i 2016.

- Kongen, Dronningen, Kronprinsessen og jeg har lenge sett frem til dette statsbesøket, og det er med stor glede vi ønsker dere velkommen til Norge. Syv år har gått siden kongeparet møtte dere i Roma, og jeg vet at de er svært takknemlige for gjestfriheten dere viste dem, sa kronprins-regent Haakon (49) i talen under middagen på Slottet.

For som seg hør og bør under et statsbesøk, inviterte vertskapet til gallamiddag til ære for gjestene.

Sykmeldt

Vertskapet var for anledningen kronprinsregenten og dronningen. Haakon måtte som kjent steppe inn for sin far som var sykmeldt.

- Som dere vet, måtte Kongen melde avbud i dag på grunn av sykdom. Han er lei seg for dette, men er på bedringens vei. Han ba meg overbringe sine varmeste hilsener til dere alle, sa kronprinsregenten.

På grunn av kongens fravær ble det også naturlige rokeringer i prosesjonen inn til middagen i Store spisesal. Mens Haakon vanligvis går inn sammen med sin kronprinsesse Mette-Marit (49) og sin tante prinsesse Astrid (91), gikk han nå side om side med Italias førstedame.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer