Prinsesse Kate:

Spesiell detalj vekker oppsikt

Kate gjorde sin tiara-debut som prinsesse av Wales på den første statsbankett i kong Charles regjeringstid.

STRÅLTE: Prinsesse Kate får skryt for antrekket hun valgte på banketten. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
STRÅLTE: Prinsesse Kate får skryt for antrekket hun valgte på banketten. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag var det duket for den første statsbanketten under kong Charles' (74) regjeringstid som regent av Storbritannia, da Sør-Afrikas president besøkte landet.

Prinsesse Kate (40) fikk nok flere til å sperre opp øynene da hun ankom banketten.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, kan fortelle at det var knyttet store forventninger til hvilket diadem prinsesse Kate skulle bruke for anledningen - spesielt om hun ville ta i bruk noen av dronning Elizabeths smykker .

DIANAS FAVORITT: Diademet har tidligere tilhørt avdøde prinsesse Diana. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
DIANAS FAVORITT: Diademet har tidligere tilhørt avdøde prinsesse Diana. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer
GJØR SOM DIANA: Kate med diademet 23. oktober 2018, og avdøde Diana med samme diadem 17. november 1982. Foto: PA/ NTB
GJØR SOM DIANA: Kate med diademet 23. oktober 2018, og avdøde Diana med samme diadem 17. november 1982. Foto: PA/ NTB Vis mer

Kate gikk for den kjente «Lover's Knot» tiaraen. Dette er første gang hun tar i bruk diademet som prinsesse av Wales, skriver People.

Men hun har brukt det tidligere, forteller Vagle.

- Det var en bryllupsgave til hennes svigermor Diana i 1981, og som ble en av hennes favoritter. Det samme ser ut til å gjelde Kate! Diademet ble laget hos Garrard i 1913 eller 1914, som for øvrig også er den norske kongefamiliens favorittjuveler, forteller Vagle.

10 ÅR: I anledning sin tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Den britiske prinsessen er kjent for sin elegante stil, og får stadig ros for klesvalgene sine. Denne banketten var intet untak.

- Kate stjal som vanlig moteshowet i en vakker kreasjon som sto perfekt i stil til diademet, sier kongehuseksperten og legger til:

- Faktisk er det en brudekjole! Den kan i hvert fall brukes som det, og ligger på designeren Jenny Packhams brudekjolekonto på Instagram.

Det var ikke bare Kate det var knyttet store forventninger til. Folk ventet også i spenning på å se hva dronning Camilla (75) hadde valgt.

ARVET: Camilla tok for første gang i bruk avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykke. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
ARVET: Camilla tok for første gang i bruk avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykke. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer

- Camilla innfridde forventningene, og dukket opp med dronning Elizabeths safirtiara.

Dette er første gang den nye dronningen bruker avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykker, skriver People.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Selv om hun droppet de tilhørende øredobbene, kalles juvelene «Kong George VI Victorian suite», skriver bladet videre.

Elizabeth fikk settet av faren sin i bryllupsgave i 1947, og smykkene skal være fra helt tilbake til midten av 1800-tallet.

Det er første gang på nesten tre år at britiske kongelige har brukt diadem. Grunnet coronapandemien har ikke det blitt arrangert statsbesøk siden Donald Trump besøkte Storbritannia i 2019.

LES OGSÅ: Setter Kate på plass

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer