Dronning Elizabeth:

Spesiell detalj vekker oppsikt

- Hun var en «pappajente».

HYLLEST: Dronningen av England, her fotografert under markeringen av hennes platinajubileum som regent. Foto: Ranald Mackechnie/Buckingham Palace/AP/NTB,
HYLLEST: Dronningen av England, her fotografert under markeringen av hennes platinajubileum som regent. Foto: Ranald Mackechnie/Buckingham Palace/AP/NTB, Vis mer
Publisert

Britenes høyt elskede monark dronning Elizabeth II døde torsdag 8. september, etter å ha sittet på den britiske tronen i 70 år.

Hun overtok tronen etter sin far, Kong George VI, som var den tredje britiske monarken av fyrstehuset Windsor. Ifølge britiske Express skal dronningen ha hatt et svært nært forhold til sin far.

På et tidligere ukjent bilde av dronning Elizabeth, som ble sluppet av Buckingham Palace kvelden før begravelsen, ser man dronning Elizabeth ha på seg to diamantfylte brosjer - en gave hun fikk av sin avdøde far for hele 78 år siden.

NYTT BILDE: Dronning Elizabeth er den lengstittende monarken i britisk historie. Foto: Ranald Mackechnie/Buckingham Palace via AP
NYTT BILDE: Dronning Elizabeth er den lengstittende monarken i britisk historie. Foto: Ranald Mackechnie/Buckingham Palace via AP Vis mer

På bildet ser man dronning Elizabeth smile til kamera ikledd en lyseblå kjole, samt hennes ikoniske perlekjede og et par øredobber.

Festet til antrekket var også myndighetsgaven hun fikk fra den daværende kong George VI i 1944. Gaven var to turkise diamantfylte brosjer som skal ha vært svært dyrebare for dronningen.

FÅR IKKE HILSE: Et videoklipp fra dronning Elizabeth IIs begravelse får internett til å koke. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Blir omtalt som en «pappajente»

Ifølge de som kjente dronningen i hennes yngre dager var kong George VI hennes store idol, og mange beskriver den avdøde dronningen som en «pappajente».

Dronning Elizabeths nære forhold til sin far skal ha formet hennes ekstraordinære lange regjeringstid, noe hun selv har uttalt ifølge Express.

- Jeg skal alltid jobbe for å fremme lykke og velstand hos folket mitt. Slik som min far gjorde ut sin regjeringstid, skal hun ha uttalt.

Det kom derfor ikke som noen overraskelse at hun var utsmykket i gaven fra sin far da hun poserte for bildet, som var tatt i anledning markeringen av hennes 70 år lange regjeringstid. Fotografiet ble tatt i forkant av platinajubileet i Windsor Castle i mai 2022.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Hennes Majestet bar også smykkene under sin jubileumstale i 2012, samt da hun henvendte seg til nasjonen for å jobbe med 75-årsjubileet for D-Day i 2020.

Da hun holdt sin tale i 2020 satt hun ved siden av et bilde av kong George VI, der han var iført sin «Admiral of the Fleet»-uniform (en femstjerners marineoffiser-rangering og den høyeste rangeringen av den kongelige marinen journ.anm.) med RAF Wings.

LES OGSÅ: Dette er arven

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer