Spanskekongen trenger aldri å forklare seg om anklagene

Selv om kong Juan Carlos har abdisert, beholder han sin immunitet.

TO KONGER: Juan Carlos har gitt fra seg stafettpinnen til sønnen, men beholder fortsatt tittelen og sin immunitet,  Foto: Stella Pictures
TO KONGER: Juan Carlos har gitt fra seg stafettpinnen til sønnen, men beholder fortsatt tittelen og sin immunitet, Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag underteget kong Juan Carlos abdikasjonspapirene, og dermed er sønnen Felipe Spanias nye konge. Det er imidlertid to kongepar i landet nå.

Det er nemlig ikke tradisjon for å abdisere i det spanske kongehuset, og derfor har det vært nødvendig å endre grunnloven.

NYTT KONGEPAR: Letizia og Felipe er Spanias nye kongepar, men Juan Carlos og Sofia vil fortsatt tituleres som konge og dronning. Foto: NIVIERE/SIPA/All Over Press
NYTT KONGEPAR: Letizia og Felipe er Spanias nye kongepar, men Juan Carlos og Sofia vil fortsatt tituleres som konge og dronning. Foto: NIVIERE/SIPA/All Over Press Vis mer

I den forbindelse har man besluttet at Juan Carlos og hans Sofia får beholde titlene sine, samt deres immunitet. De kan dermed ikke rettsforfølges skriver avisen The Guardian. Fra å være en svært populær konge i årevis, har Juan Carlos de siste par årene, mistet folkets tillitt gjennom en rekke skandaler. Han har blant annet blitt bekyldt for å være notorisk utro, og både den spanske kelneren Alberto Sola Gimenz og den belgiske husmoren Ingrid Sartiau hevder at han er deres far. De skal ha DNA-tester som med 91 prosent sikkerhet sier at de er halvsøsken.

Juan Carlos var godt gift da hans påståtte datter Ingrid ble født i 1966. Hun forteller
at hennes mor Liliane møtte Juan Carlos sent på 50-tallet. De to skal ha hatt et forhold
fram til Liliane i 1966 ble gravid. For noen år tilbake skal moren selv ha avslørt hvem som var hennes far mens de satt og så på TV.

– Et bilde av kong Juan Carlos gikk over skjermen, og hun sa: «Den mannen er din far». Jeg er fortsatt i sjokk, fortalte Ingrid en en fransk avis i 2012.

Allerede 10 år tidligere skal kongen ha fått sitt første barn, sønnen Albert. Han ble adoptert bort som liten gutt, og vokste opp på Ibiza. Albert hevder Juan Carlos møtte hans biologiske mor på reise til Barcelona på 50-tallet.

SISTE DAG PÅ JOBB: 18.juni signerte Juan Carlos abdikasjonspapirene. Han beholder imidlertif fortsatt sin immunitet, og kan blant annet ikke straffeforføles.  Foto: All Over Press
SISTE DAG PÅ JOBB: 18.juni signerte Juan Carlos abdikasjonspapirene. Han beholder imidlertif fortsatt sin immunitet, og kan blant annet ikke straffeforføles. Foto: All Over Press Vis mer

– Jeg er overbevist om at jeg er sønnen til Juan Carlos, har han sagt ifølge Look Press Agency. The Guardian skriver at begge disse farskapssakene ble avist i retten for to år siden på grunnlag av kongens immunitet - og i og med at den fortsatt gjelder etter abdikasjonen, vil Juan Carlos ikke måtte svare for seg i fremtiden heller.

Juan Carlos datter Cristina harderimot ikke immunitet, og måtte tidligere i år møte i retten fordi hun er mistenkt i en alvorlig korrupsjonssak sammen med sin ektemann.

LES OGSÅ: - Hun er ikke så uskyldig som hun ser ut

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer