<strong>KRONPRINSESSEFAMILIEN:</strong> Prins Daniel og kronprinsesse Victoria av Sverige har de to barna Estelle og Oscar. Nå deler det svenske kongehuset nye bilder av de to hjerteknuserne. Her er familien samlet før jul i 2017. Foto: Raphael Stecksén / Det svenske kongehuset
KRONPRINSESSEFAMILIEN: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria av Sverige har de to barna Estelle og Oscar. Nå deler det svenske kongehuset nye bilder av de to hjerteknuserne. Her er familien samlet før jul i 2017. Foto: Raphael Stecksén / Det svenske kongehuset Vis mer

Prinsesse Estelle og prins Oscar:

Søskenparet sjarmerer på nye bilder

Estelle og Oscar med søt julehilsen fra hesteryggen.

Publisert
Sist oppdatert

I dag markeres tradisjon tro Luciadagen - festdagen hvor man minnes helgenen Sankta Lucia, som var en ung, rik og kristen martyr. I Norden er feiringen av dagen relativt ny, og ble for første gang gjennomført i Sverige på slutten av 1800-tallet. På 1950-tallet spredte den seg til resten av Skandinavia.

Tradisjonelt feires Luciadagen med lysprosesjon, sang og lysekroner - særlig på skoler og i barnehager. Bakverket lussekatter følger naturligvis også med - til glede for både store og små.

Luciadagen har heller ikke gått upåaktet hen hos kjendiser og kongelige, og i vårt naboland Sverige har det svenske kongehuset delt flere bilder av kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniels (46) to barn, prinsesse Estelle (7) og prins Oscar (3).

Vi spurte kjendisene om de vet hvorfor vi feirer Lucia Vis mer

Sitter på hesteryggen

På to av bildene som er delt blant annet på Instagram, har de to sjarmtrollene fått på seg hver sine lyskranser. På bildene sitter de to hjerteknuserne på hver sin hest i stallen på det kongelige slott i Stockholm - med lyskranser festet til ridehjelmene sine.

<strong>I FARTA:</strong> Prinsesse Estelle og prins Oscar er svært aktive. Nå sender de en julehilsen til det svenske folk fra hesteryggen. Her er Estelle på hesteryggen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
I FARTA: Prinsesse Estelle og prins Oscar er svært aktive. Nå sender de en julehilsen til det svenske folk fra hesteryggen. Her er Estelle på hesteryggen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset Vis mer

Også den hvite hesten som prinsessen sitter på, er pyntet for den store dagen. På ett bilde har den fått manken sin flettet fremover - men på et annet har den fått på seg en nisselue.

<strong>BROR OG SØSTER:</strong> Prinsen og prinsessen smiler pent til kameraet - på selveste Luciadagen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
BROR OG SØSTER: Prinsen og prinsessen smiler pent til kameraet - på selveste Luciadagen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset Vis mer

På det tredje bildet sitter imidlertid storesøster Estelle på hesteryggen, mens den tre år gamle lillebroren står ved siden av og holder et lys i hendene - tydelig begeistret over å feire Luciadagen.

<strong>PEKER:</strong> Prins Oscar virket svært engasjert under fotograferingen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
PEKER: Prins Oscar virket svært engasjert under fotograferingen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset Vis mer

- Med lys i kronene sine kommer prinsesse Estelle og prins Oscar med hilsninger om julefred. God luciadag!, skriver det svenske kongehuset i innlegget på Instagram.

Det er imidlertid ikke bare barna i Sverige som feirer Luciadagen. Også her i Norge har en rekke kjendiser delt bilder i anledning dagen, deriblant artist Sandra Lyng (32), som har delt et bilde av sin ett år gamle sønn, Sander, på Instagram.

View this post on Instagram

En stk liten mainn i Luciadrakt #snartjul

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on

- En stk. liten mainn i Luciadrakt #snartjul, skriver den nordnorske artisten under bildet av den lille sønnen.

Også artist Elisabeth Andreassen (61) har delt et bilde i anledning Luciadagen, fra da hun selv var Lucia som 14-åring .

- Ønsker alle en fin lucia, skriver hun blant annet til bildet.

Delte bilde på første skoledag

Det svenske kongehuset har for vane å dele bilder av kongefamiliens yngste familiemedlemmer under høytider, bursdager og andre store begivenheter, og da Sveriges kommende dronning, prinsesse Estelle begynte på skolen i august i år, hadde mor Victoria foreviget øyeblikket med fotoapparatet.

Prinsessen hadde sin første skoledag 19. august ved eliteskolen Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, og det svenske kongehuset delte et bilde av en spent Estelle på Instagram.

Ikledd en blå kjole og med et stort smil om munnen, poserte Estelle foran et tre før skolestart. Til bildet skrev kongehuset følgende:

«Tid for opprop. I dag er det mange barn som returnerer til skolebenken, også prinsesse Estelle, som nå begynner i førsteklasse».

Også da prins Oscar fylte tre år i begynnelsen av mars, ble dagen markert med at kongehuset delte et bilde av den sjarmerende lille prinsen med det svenske folk.

Bildet av Oscar ble delt på kongehusets Instagram-profil og nettside, og den søte prinsen sjarmerte stort med sitt lure smil. I kommentarfeltet strømmet det inn med gratulasjoner til treåringen.

Vis mer

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel giftet seg i Stockholm 19. juni 2010, og i februar 2012 kom deres førstefødte, tronarvingen Estelle til verden. 2. mars 2016 ble familien igjen utvidet - da lille prins Oscar så dagens lys.

LES OGSÅ: Bittert brudd for skandale-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer