Prins Nikolai og prins Felix:

Sønnene med rørende gest til prinsen

De to prinsene viser spesiell støtte.

RØRENDE: Prins Nikolai og prins Felix med rørende gest etter farens blodpropp i hjernen. Her sammen med foreldrene, eksparet prins Joachim og grevinne Alexandra. Foto: Shutterstock/NTB
RØRENDE: Prins Nikolai og prins Felix med rørende gest etter farens blodpropp i hjernen. Her sammen med foreldrene, eksparet prins Joachim og grevinne Alexandra. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter innleggelsen og behandlingen på intensivavdelingen de siste dagene, er det legenes vurdering at prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge av blodproppen», het det i en pressemelding fra Det danske kongehuset i juli i fjor.

Beskjeden kom bare kort tid etter at prins Joachim av Danmark (52) hadde blitt hastet til til sykehuset i Toulouse i Frankrike med det som viste seg å være en blodpropp i hjernen.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene ble bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Prinsen gjennomgikk en vellykket operasjon, og er i dag på beina igjen.

Hendelsen satte likevel en støkk i kongefamilien, hvor flere medlemmer i ettertid har uttalt seg om Joachims sykdom. Også hans to sønner, prins Nikolai (21) og prins Felix (18), som han har med ekskona grevinne Alexandra (56).

Spesiell støtte

Og nå viser det seg at de unge prinsene tar med seg den uhyggelige opplevelsen videre i sitt arbeid i Nikolai og Felix Fonden, som har som formål å støtte humanitære, kulturelle og utdannelsesmessige formål i og utenfor Danmark, skriver danske Billed Bladet.

GUTTA KRUTT: Prins Joachim med sønnene Felix og Nikolai i 2012.Foto: Krister Sørbø/NTB
GUTTA KRUTT: Prins Joachim med sønnene Felix og Nikolai i 2012.Foto: Krister Sørbø/NTB Vis mer

Videre kommer det fram at fondet var samlet tidligere denne måneden. Hittil i år har de utbetalt i alt 465 000 danske kroner til 19 forskjellige prosjekter.

Mens 185 000 er gitt til kulturuelle formål, 25 000 til sosiale og humanitære formål, har de gitt 255 000 til utdannelses- og forskningsmessige formål.

Ifølge danske Se og Hør har de også gitt støtte til Stranberg Publishing A/S, som står bak boka «Få det bedste ud af livet efter stroke», som kan ses i sammenheng med prinsenes personlige erfaringer etter farens blodpropp i hjernen.

Denne gesten får nå stor oppmerksomhet i dansk presse.

Nikolai og Felix' fond har også støttet en rekke andre organisasjoner, blant dem telefonrådgiving til mennesker i vanskelige situasjoner.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Et sjokk

Som nevnt uttalte guttene seg sammen med moren, grevinne Alexandra, etter Joachims innleggelse. Det gjorde de i en uttalelse gjennom morens presserådgiver.

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa de til danske Se og Hør.

Videre kom det fram at guttene hadde vært i løpende kontakt med sin far under innleggelsen. Joachim skal også ha ringte selv til dem dagen etter operasjonen.

Prins Joachim giftet seg på nytt i 2008 - med prinsesse Marie (45). Sammen har de barna Henrik (12) og Athena (9).

LES OGSÅ: Overrasker med privat familievideo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer