Sønnen blir tronarving

Onsdag kveld fødte fyrstinne Charlene tvillinger.

NYBAKTE FORELDRE: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene har blitt foreldre til tvillinger. Her fra første offisielle oppdrag etter at nyheten om graviditeten ble kjent i juni. Foto: Stella Pictures
NYBAKTE FORELDRE: Fyrst Albert og fyrstinne Charlene har blitt foreldre til tvillinger. Her fra første offisielle oppdrag etter at nyheten om graviditeten ble kjent i juni. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Helt siden fyrst Albert og hans Charlene giftet seg i 1.juli 2011 har Monacos befolkning ventet i spenning. Når skulle tronarvingen komme? Det lot imidlertid vente på seg, og spekulasjoenen har vært mange.

Da gladnyheten endelig kom i sommer, var derfor lykken stor når det ble kjent det var snakk om ikke bare en, men to små.

Og onsdag kveld ble de etterlengtede tvillingene født på Fyrstinne Grace-sykehuset i lilleputtstaten.

- Fyrsten og fyrstinnen har den store glede av å annonsere fødselen av barna som har fått navnene Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier. Fyrstinnen og ungene har det bra, skrev de på fyrstepalassets offisielle Facebook-side.

Saken fortsetter under bildet.

VENTETID: Fyrsteparet giftet seg i 2011, men først drøye tre år etterpå kom den etterlegtede tronarvingen.  Foto: Stella Pictures
VENTETID: Fyrsteparet giftet seg i 2011, men først drøye tre år etterpå kom den etterlegtede tronarvingen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ved inngangen til fyrstepalasset vil det bli lagt ut en gratulasjonsprotokoll, og innbyggerne i miniputtstaten oppfordres til å flagge og pynte byen i hvitt og rødt, akkurat som på nasjonaldagen. Så fort Charlene har kommet seg etter fødselen vil de stolte foreldrene vise fram tvillingene for folket.

Det har i forkant vært knyttet stor spenning til hvem som kommer først, og om det blir gutter, jenter eller en av hver. I et intervju med magasinet Monaco i slutten av november avslørte fyrst Albert at Charlene visste kjønnene på barna, men at han selv ikke ville vite det før de blir født.

 – Charlene har lovet meg å holde det hemmelig. Det er ikke mange ganger man får sjansen til å oppleve overraskelser. Derfor vil jeg ikke vite noe i forveien, sa fyrsten.

Sønnen blir tronarving selv om han ble født etter sin søster

Nå vet vi imidlertid at det er en liten gutt og en liten jente som så dagens lys onsdag 10. desember - og dermed er det også klart hvem av de to som blir tronarving.

Selv om datteren kom til verden først, så er det sønnen som stiller først i arverekkefølgen.

- Prins Jacques Honoré Rainier er kronprins, og i samsvar med den historiske skikken etablert ved freden i Péronne vil han bli tronarving.

- Prinsesse Gabriella Thérèse Marie er andre barn i arverekkefølgen og får tittelen grevinnen av Carladès, skriver hoffet på Facebook.

Fyrst Albert har vedkjent seg to barn fra tidligere forhold, men disse er ikke arveberettiget til tronen, ettersom han ikke er gift med barnas mor.

LES OGSÅ: Norske May-Britt får Carl Gustaf tilbords

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer