STILIG EKTEPAR: Her ankommer dronning Sonja og kong Harald onsdagens statsbankett i Roma. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STILIG EKTEPAR: Her ankommer dronning Sonja og kong Harald onsdagens statsbankett i Roma. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Sonjas stilsikre skift

Motedronningen imponerte i Italia med tre ulike antrekk på en og samme dag!

Publisert

SEOGHØR.NO: Selv om kongeparet landet i Roma i går, var det først i dag onsdag statsbesøket startet offisielt.

Med en en høytidelig seremoni i borggården på presidentpalasset, ble kong Harald og dronning Sonja tatt imot av Italias president Sergio Mattarella og hans datter Laura.

Resten av dagen har det gått slag i slag for kongeparet, med fullt program fra morgen til kveld. Men til tross for en travel dag, har dronningen sørget for hele tre klessskift.

Saken fortsetter under bildet.

FARGEKLATT: Dronning Sonja viste frem sin stilsikre sans i Roma onsdag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FARGEKLATT: Dronning Sonja viste frem sin stilsikre sans i Roma onsdag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Valgte friske farger

I møte med presidenten, og senere ordføreren, var dronningen kledd i en elegant rød drakt med matchende pilleekske-hatt på hodet. Tilbehør var holdt i sort.

Da kongeparet skulle møte pressen på ettermiddagen, hadde dronningen skiftet til et lett og sommerlig antrekk. Den gule kjolen og den hvite blondejakken, brukte hun også på statsbesøk i Myanmar i 2014. Denne gangen hadde hun imidlertid pyntet antrekket med et blikkfang av et smykke.

Sist med ikke minst viste Sonja sin imponerende stilsikkerhet på kvelden, da presidenten hadde invitert sine norske gjester til statsbankett.

Dronningen, som utrolig nok fyller 80 år til neste år, strålte langvei der hun kom skridende inn i en lilla kjole i blonde og silketaft. Kappekjolen var ny til kongeparets jubileumsfeiring i januar i år. Hun toppet det hele med dronning Mauds perlediadem!

Saken fortsetter under bildet.

PÅ PLASS: Her ankommer kong Harald Palazzo del Quirinale og blir tatt imot av president Sergio Mattarella. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PÅ PLASS: Her ankommer kong Harald Palazzo del Quirinale og blir tatt imot av president Sergio Mattarella. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Gjorde «hjemmeleksen»

Som alltid er det lite som overlates til tilfeldighetene når det kommer til Sonja. Det er ingen tvil om at reisegarderoben er planlagt ned til minste detalj, og at det er tatt hensyn til både vær og vind, men ikke minst kutyme. Få kan kunsten like godt som Sonja, som alltid er kledd for anledningen!

Men det er slett ikke bare når det kommer til klær hun er nøye.

Dronningen er alltid godt forberedt når hun er ute på reise, og viser engasjement og stor interesse for det hun får oppleve. Det er liten tvil om at hun aldri skulker hjemmeleksene.

Bare se på bildet av notatboken hun hadde med seg i dag. Her kan vi blant annet se at de to byene kongeparet skal besøke, Roma og Milano, har fått hver sin fargekode.

Saken fortsetter under bildet.

GODT FORBEREDT: Dronningen bærer med seg «hjemmeleksene sine».  Foto: NTB Scanpix
GODT FORBEREDT: Dronningen bærer med seg «hjemmeleksene sine». Foto: NTB Scanpix Vis mer

På dagens pressemøte ga dronningen uttrykk for at kongeparet var glade for å være tilbake i Roma, hvor de blant annet har vært på statsbesøk for snart 15 år siden.

- Det er jo fantastisk å møte sommeren på denne måten, sa en smilende Sonja og fortsatte:

- Vi har jo vært her noen ganger, og det er alltid like fascinerende å komme hit. Utrolig vibrerende å kjøre i de trange gatene i sentrum og se alle disse alle disse store og berømte monumentene igjen og igjen. Det er en fantastisk følelse!

Torsdag fortsetter programmet i Roma, hvor kongen og dronningen blant annet skal på en spasertur i historiske omgivelser. På ettermiddagen går imidlertid turen videre til Milano, hvor besøket avsluttes fredag.

Se og Hør er på plass både i Roma og Milano med sitt team, og vil holde deg oppdatert både i bladet førstkommende tisdag, på nettsiden vår og i sosiale medier.

VAKKER: Dronning Sonja strålte hun da hun ankom kveldens statsbankett sammen med sin nære medarbeider Maisen Bonnevie. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VAKKER: Dronning Sonja strålte hun da hun ankom kveldens statsbankett sammen med sin nære medarbeider Maisen Bonnevie. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Kongeparet tyvstartet våren i Roma

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer