Sonja viser «syre-kjolen»

Hertuginne Camilla får se den med egne øyne.

VISER KJOLEN: Dronning Sonja viser frem kjolen hun hadde på seg da hun ble angrepet under Grand Prix-finalen i 1986 når hertuginne Camilla neste uke blir med på ustillingen ”Kongelige reiser” på Kunstindustrimuseet i Oslo.  Foto: All Over/ Andreas Fadum, Se og Hør
VISER KJOLEN: Dronning Sonja viser frem kjolen hun hadde på seg da hun ble angrepet under Grand Prix-finalen i 1986 når hertuginne Camilla neste uke blir med på ustillingen ”Kongelige reiser” på Kunstindustrimuseet i Oslo. Foto: All Over/ Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I forbindelse med at prins Charles (65) og Camilla (67) besøker Norge har dronning Sonja (74) invitert britene med på ustillingen «Kongelige reiser» på Kunstindustrimuseet i Oslo.
 
Der får Camilla ta dronnings Sonjas berømte Melodi Grand Prix-kjole fra 1986 nærmere i øyesyn.
 
Da Sonja ankom Grieghallen for å delta på Grand Prix-finalen helte en forvirret kvinne en væske over kjolen til Sonja – og man antok først at det var etsende syre.
 
Prøver av vesken ble sendt til politiets laboratorium, men det viste seg i ettertid at det bare var salatdressing …
 
Senere er «syrekjolen» renset og brukt ved flere anledninger. Den vakre kreasjonen er nå lånt ut av Sonja til utstillingen på Kunstindustrimuseet.
 
Camilla og Charles får også se det mye omtalte skrinet som dronning Maud og kong Haakon fikk i gave under sitt aller første statsbesøk til Storbritannia.
 
Under forarbeidene til utstillingen gjorde man et utrolig funn. Skrinet viste seg å være i rent gull!
 
Kurator Vidar Halèn var med i teamet som gjorde funnet:
 
- Da vi så nærmere på stemplene viste det seg å være av purt gull, og ikke bare forgylt, slik vi alle antok, fortalte Halèn til Se og Hør.
 
Skrinet ble i sin tid gitt i gave fra «The Corporation of City of London», og er også belagt med edelstener og emalje. Det sto bortgjemt og nedstøvet på et av Slottets mange magasiner før det nå er et av utstillingens største trekkplaster.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Møter Utøya-ofre 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer