Sonja snakker ut

Bare fire måneder etter at biografien om kong Harald kom ut, jobbes det med en ny bok om kongeparet.

UNIKE HISTORIER: Dronningen forteller om sin oppvekts, barndom og møtet med Harald i den nye boken om kongeparet. Foto: Julian Parker
UNIKE HISTORIER: Dronningen forteller om sin oppvekts, barndom og møtet med Harald i den nye boken om kongeparet. Foto: Julian Parker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To liv - en gjerning!


SEHER.NO: Slottet har tatt initiativet til en ny bok om kongeparet, som utgis i juni. Boken er delvis basert på samtaler mellom dronning Sonja og kongehusets egen informasjonsmedarbeider Sven Gj. Gjeruldsen.

I anledning kongeparets 70-årsdager vil Damm forlag i juni komme med en ny bok om kongeparet. Bokens tittel er TO LIV - EN GJERNING og vil følge Harald og Sonja fra fødselen og frem til i dag, med hovedvekt på tiden fra de traff hverandre i 1959 til de ble kronprinspar i 1968 og etter at de ble kongepar i 1991.


Boken føres i pennen av Per Egil Hegge, som i fjor utga en stor, autorisert biografi om kong Harald, og Slottets egen informasjonsmedarbeider Sven Gj.Gjeruldsen. Gjeruldsens tekst er ifølge forlaget basert på en rekke samtaler med dronning Sonja.

Boken, som er rikt illustrert med private bilder, utkommer til åpningen av den store jubileumsutstillingen TO LIV - EN GJERNING på Slottet i Oslo i juni. Utstillingen blir hovedattraksjonen under sommerens Åpent Slott-arrangementer i kongeboligen - og blir den største og mest omfattende utstilling som noen gang er vist på Det Kongelige Slott.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer