Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpixVis mer

Sonja snakker om Märthas skilsmisse

En tydelig rørt dronning åpner seg om bruddet.

SEOGHØR.NO: Fredag 5. august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) går hver til sitt etter 14 år som ektepar.

Sammen har de døtrene Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8).

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, delte prinsessen blant annet i en pressemelding via Slottet.

Fredag, tre uker etter bruddet, åpnet Dronning Sonja sammen med Magne Furuholmen sin nye grafikkutstilling i Grieghallen i Bergen.

Her kommenterte hun også på hvordan hun har opplevd skilsmissen mellom datteren og svigersønnen.

– Det er selvfølgelig veldig trist. Det er det i en hver familie. Men Kongen og jeg går inn for å støtte familien så godt vi kan, og vil selvfølgelig gjøre det i framtiden også, forteller en tydelig rørt dronning til NRK Hordaland.

Saken fortsetter under bildet.

VOND TID: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Foto: Aftonbladet
VOND TID: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Foto: Aftonbladet Vis mer

Også da nyheten først ble kjent utrykket dronning Sonja og kong Harald sin sorg.

- Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist – også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden, sa kongeparet da i pressemeldingen  fra Slottet.

NÆRT FORHOLD: Her gir Ari svigermoren et kyss på hånden under et arrangement på Tjøme sommeren 2007. Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Her gir Ari svigermoren et kyss på hånden under et arrangement på Tjøme sommeren 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deler omsorgen for døtrene

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. 

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, skrev prinsessen i pressemeldingen om bruddet.

Foreldrene vil ha delt omsorg for sine tre døtre, og barna fortsetter på sine skoler.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var da med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

SAMARBEID: Her er dronning Sonja og Magne Furuholmen sammen under utstillingen i Bergen fredag. Utstillinga er se i Grieghallen fra 27. august til 3. september. Foto: NTB scanpix
SAMARBEID: Her er dronning Sonja og Magne Furuholmen sammen under utstillingen i Bergen fredag. Utstillinga er se i Grieghallen fra 27. august til 3. september. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Märtha og Aris eventyr-romanse fra start til slutt