Sonja på gamle tomter

Dronning Sonja fikk et hyggelig gjensyn med Sveits - der hun bodde som ung.

King Harald & Queen Sonja of Norway State Visit to Switzerland.
Wearing slippers at the Stiftsbibliothek Library in St Gallen.
Picture: UK Press Foto: All Over
King Harald & Queen Sonja of Norway State Visit to Switzerland. Wearing slippers at the Stiftsbibliothek Library in St Gallen. Picture: UK Press Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gikk opp 18 kilo!


Det norske kongeparet var på statsbesøk i Sveits i april. Det var et hyggelig gjensyn for dronning Sonja - som gikk på skole i aplelandet i ungdommen. Hun fikk mange gode venner der, både norske og utenlandske.


Den da ukjente kjøpmannsdatteren fra Vindern i Oslo gikk på en velkjent moteskole i Lausanne. Hun var 17 år og hadde hatt timer i fransk. Likevel skjønte ungjenta lite av det som ble sagt. Undervisningen var fra åtte om morgenen til seks om kvelden hver dag - og foregikk på fransk. Derfor var den første tiden vanskelig for unge Sonja Haraldsen, som trøstespiste sveitsisk sjokolade...


- På et tidspunkt var de 49 kilo som eksisterte ved avreisen blitt kraftig økt - og den sveitsiske sjokoladen hadde virkelig gjort sin virkning. Jeg veide 67 kilo! sier vår dronning i boka "Sonja - Norges kronprinsesse".


Men Sonja ga ikke opp i motgang. Hun flyttet til et pensjonat der det bodde studenter fra hele verden. Hun stortrivdes og fikk etterhvert mange nye venner. Flere av dem pleier hun fortsatt omgang med.


Sammen med kong Harald besøkte hun både Genéve og Bern.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer