Sonja kom i italiensk design-jakke

TV-bildene av Mette-Marit og Sonjas Nobel-antrekk vises over hele verden.

ELEGANT: Den norske kongefamilien ankommer Nobelutdelingen i Oslo Rådhus på rød løper. Foto: Anderas fadum
ELEGANT: Den norske kongefamilien ankommer Nobelutdelingen i Oslo Rådhus på rød løper. Foto: Anderas fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Sonja og kong Harald var de aller siste som ankom Oslo Rådhus i anledning utdelingen av Nobels fredspris, som i år gikk til Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60).

Mette-Marit var kledd i Valentino-kåpe i kremhvitt, med sløyfedetalj på ermene. Håret var pyntet med en flott hårbøyle med sorte blonder. Boksvesken fra Bottega Veneta var imidlertid ny for anledningen.

Valgte gjenbruk

Dronning Sonja var kledd i lilla fløyelsjakke fra Emilio Pucci med sort skjørt, og toppet det hele med en hatt med netting.

Dronningen har lagt sin elsk på Mette-Marits favorittdesigner. Også i fjor dukket hun opp i antrekk fra Pucci under fredsprisutdelingen

Sonjas lilla fløyelsjakke var ny til Ørnulf Opdahls kunstutstilling i desember for ett år siden.

GJENBRUK Dronning Sonja og Ørulf Opdahl i London i desember 2013. Sonja brukte fløyelsjakka for første gang. Foto: UK Press
GJENBRUK Dronning Sonja og Ørulf Opdahl i London i desember 2013. Sonja brukte fløyelsjakka for første gang. Foto: UK Press Vis mer

Tradisjonelle klær

Malala var kledd i en rosa og orange tradisjonell festdrakt fra Pakistan, som er det opprinnelige hjemlandet til fredsprisvinneren. Hun hadde også en  lyseblå cardigan på seg for å holde varmen i den norske vinterkulden.

Kailash var kledd i tradisjonell elfenbenshvit herredrakt fra India.

Det er en rekke prominente gjester til stede i Oslo Rådhus i dag. Regjering, storingsrepresentanter, forfattere  og artister som skal delta på Nobelkonserten er på plass. Steven Tyler fra Aerosmith, for å nevne noen.

På første rad sitter også fredsprisvinnernes familier. Både foreldrene og flere av Malalas søsken er på plass.

Da Malala mottok prisen stormet en mann på scenen og veivet med et flagg. Sikkerhetsvakter ilte raskt til og fikk fjernet mannen. Det så imidlertid ut til at fredsprisvinnerne tok det hele med fatning.

Tidligere på dagen var kronprinsesse Mette-Marit på Redd Barnas fredsprisfest på Rådhusplassen. Her var også barna prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra med. For Sverre Magnus var dette hans Nobeldebut.

LES OGSÅ: May-Britt skal sitte mellom Carl Gustaf og Daniel