Sonja hedrer fjellgård

12. juni seiler dronning Sonja inn Geirangerfjorden med KS Norge. Det blir et hyggelig gjensyn.

UT PÅ TUR: Dronningen skal avduke plakett i fjellheimen, og får kanskje tid til en fottur også. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
UT PÅ TUR: Dronningen skal avduke plakett i fjellheimen, og får kanskje tid til en fottur også. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonja til Sunnmøre!


Dronning Sonja (67) pakker anorakken og setter nesa vestover. 12. juni ankommer Norges førstedame Geirangerfjorden med Kongeskipet Norge - med hobbykamera i lommen!

Vår førstedame skal avduke "Verdensarvplaketten" på den avflyttede fjellgården Skageflå.

Sonja har et helt spesielt forhold til den gamle gården. Under sølvbryllupsfeiringen i 1993 tok hun med seg Europas kongelige på norsk friluftslunsj der, på en fjellhylle med utsikt til det dramatiske fossefallet "De syv søstre".

Etter den offisielle avdukingen blir Dronningen eskortert i veteranbil til Vinjevollen, før hun til kvelds inntar et bedre måltid med miljøvernministeren på ærverdige Union Hotel.


Forrige gang Sonja var på Sunnmørstur med Kongeskipet inviterte hun både ordførere og lokale ildsjeler til privat lunsj på kongeskipet - til stor glede for de inviterte. Dronningen har også denne gang et "hull" i det offisielle programmet på noen dager før besøket. Kjenner vi Dronningen rett rekker hun nok en fottur...


Se og Hør kjenner til at dronning Sonja har vært på privat besøk i området flere ganger tidligere - og at et av favorittmotivene er en gammel trebro i bakkene over fjellgården Knivsflå på andre siden av fjorden.

Dronning Sonja er en ivrig fotograf, men hennes utstilling av naturbilder i New York i fjor skapte store overskrifter i inn- og utland. Kunsteksperter mente at dronningens bilder ikke fortjente å bli utstilt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer