Sonja går i Mette-Marits fotspor

Nå støtter dronningen svigerdatterens hjertesak.

FIKK OMVISNING: Tre år etter at Mette-Marit åpnet Stella senteret fikk svigermoren, dronning Sonja, en omvisning av dagligleder Marianne Bockeli og frivillig Hoda Said. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FIKK OMVISNING: Tre år etter at Mette-Marit åpnet Stella senteret fikk svigermoren, dronning Sonja, en omvisning av dagligleder Marianne Bockeli og frivillig Hoda Said. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag fikk Stella Røde Kors kvinnesenter i Oslo storfint besøk. Selveste dronning Sonja kom for å samtale med frivillige og deltagere.

Men Sonja er ikke den første rojale kvinnen som gjester kvinnesenteret. Det var nemlig hennes svigerdatter, kronprinsesse Mette-Marit, som åpnet senteret for nesten nøyaktig tre år siden.

Hun fulgte faktisk senteret fra idéstadiet, og deltok i prosjektgruppen som fikk det opp å stå.

Stella er et kompetansesenter for kvinner der de kan utvikle seg og utvide sine nettverk gjennom deltagelse i kurs og aktiviteter, og ved å bidra som frivillig.

Dronningen fikk se hvilke kurstilbud som finnes, og var blant annet innom kurset «kultur på norsk» og hadde en lang samtale med kvinner som jobber frivillig på Stella.

Myntete og småkaker sto på menyen.

KVINNEFELLESKAP: Mette-Marit sammen med brukerne Shahnaz (f.v.), Fatima og Atifa Mohammadi under åpningsdagen i mars 2012.

# Foto: Henning Jensen
KVINNEFELLESKAP: Mette-Marit sammen med brukerne Shahnaz (f.v.), Fatima og Atifa Mohammadi under åpningsdagen i mars 2012. # Foto: Henning Jensen Vis mer

Hovedmålet er å motivere til utdannelse og deltakelse på arbeidsmarkedet, i tillegg til å inspirere kvinner til å ta tak i egne utfordringer og finne positive løsninger gjennom én-til-én veiledning og mentorordninger.

– Jeg synes det er helt utrolig gøy. Det er virkelig flott å se for oss som har fått lov å jobbe i denne gruppa.

HUMØRSPREDER: Kronprinsesse Mette-Marit var i strålende humør da hun overvar åpningen av Stella Rød Kors Kvinnesenter.
 Foto: Henning Jensen
HUMØRSPREDER: Kronprinsesse Mette-Marit var i strålende humør da hun overvar åpningen av Stella Rød Kors Kvinnesenter. Foto: Henning Jensen Vis mer

Det er en stor dag for meg og for Røde Kors, som lenge har ønsket at dette skulle bli en realitet, sa kronprinsesse Mette-Marit til et fullsatt pressekorps på åpningsdagen.

Selv fikk hun mye skryt for sitt engasjement i den noe tungrodde prosessen, hvor de blant annet hadde slitt med å få økonomiske midler til oppstarten.

– Du deltok med stor glød og entusiasme, og var alltid godt forberedt. Du sprudlet, sa leder Randi Hammerstrøm i Oslo Røde Kors i sin tale.

Og kronprinsessens engasjement stoppet heller ikke ved åpningen av senteret. På spørsmål om hun ville bidra videre i prosessen svarte hun:

– Jeg håper jeg kan bidra litt som frivillig, jeg også. Jeg bidrar nok oftest med godt humør og stor entusiasme. Det er i alle fall noe jeg kan bidra med.

Mest sannsynlig har hun også hatt et ord med i laget, nå som dronning Sonja har funnet veien til senteret!

LES OGSÅ: - Hun er en liten primadonna

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer