Sonja følte seg uønsket

I et intervju med TV 2-sjef Kåre Valebrokk snakker kong Harald og dronning Sonja ut om den tøffe tiden...

SNAKKER UT: I intervjuet, som ble gjort i anledning kongeparets bursdager, snakker sin harde kamp for aksept! Foto: Scanpix
SNAKKER UT: I intervjuet, som ble gjort i anledning kongeparets bursdager, snakker sin harde kamp for aksept! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: - Det var jo ikke akkurat så festlig å være uønsket, det er det jo aldri i en slik situasjon, forteller en åpenhjertig dronning Sonja (69).


Hun sikter til tiden da hun og daværende kronprins Harald nettopp var blitt kjærester, og hvordan de to måtte holde kjærligheten skjult i ni år, skriver VG.


Kongen fyller 70 år: Slik feires han!


En av årsakene til dette var at  kong Olav var svært skeptisk til om det norske folk ville akseptere at kronprinsen giftet seg borgelig - og at han fryktet monarkiets fall dersom det skjedde. Sonja forteller også at i løpet av de første ni årene som kronprinsens kjæreste, møtte kong Olav svært få ganger. Den aller første gangen de to møttes var kun ett år før de giftet seg!


Også kong Harald (70 i morgen) gir uttrykk for sin frustrasjon under intervjuet med Valebrokk, og forteller at det på ingen måte var enkelt for han da han fikk beskjed om at han hadde forelsket seg i "feil" kvinne...


LES OGSÅ: - Helt konge å bli bestefar


- Det ble også et dilemma for meg. Jeg fikk en følelse av ar jeg gjorde noe galt på en slags måte - i og med at jeg ikke fikk aksept. Det var veldig vanskelig, forteller Kongen.


Hele intervjuet med kongeparet kan du se på TV 2 i kveld klokken 21.40. Mer på TV? Se vår TV-guide her!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer