KOMMER SJØVEIEN: Kongefamilien kommer sjøveien til Stavanger - om bord i K/S Norge.
KOMMER SJØVEIEN: Kongefamilien kommer sjøveien til Stavanger - om bord i K/S Norge.Vis mer

Sonja feires i fire dager

Fire dager til ende skal dronning Sonja bejubles. Sjekk den superprominente gjestelista!

I dag starter feiringen av dronning Sonjas 70-årsdag i Stavanger - festen avsluttes på Mågerø først til helgen!

SE BILDENE: Her er Sonjas prominente gjester!

SEHER.NO: Onsdag fyller dronning Sonja 70 år - og selve dagen feires i Stavanger. Kongefamilien kommer til Stavanger med K/S Norge om morgenen - og feiringen starter med en takkegudstjeneste i byens ærverdige domkirke.

Etter gudstjenesten blir det byvandring med kunstneriske innslag underveis. Ved Sølvberget kulturhus tar statsminister Jens Stoltenberg imot - for å overrekke Regjeringens gave til jubilanten: En utstilling av barnetegninger fra hele landet,

Stavanger kommune er deretter vertskap for en lunsj i den gamle tollboden Hall Toll. De av de utenlandske kongelige som allerede er ankommet Stavanger vil delta ved denne lunsjen.

Fødselsdagen avsluttes med en privat festmiddag på Flo og Fjære på Sør-Hidle - før kongefamilien og deres utenlandske gjester går om bord i K/S Norge, K/S Dannebrog og KNM Horten for å seile sørover langs kysten.

Om formiddagen torsdag 5. juli seiler skipene opp Spangereidkanalen i Lindesnes kommune. Sonja foretar den offisielle åpningen av kanalen - før de kongelige fortsetter programmet på Norges sydligste fastlandspunkt, Lindesnes fyr.

Etter besøket på Lindesnes seiler skipene østover - og ankommer Ny Hellesund sent på ettermiddagen, der dagen avsluttes med en privat middag.

Fredag formiddag ankommer det kongelige følget Gamle Hellesund. Etter et kort besøk på stedet går vertskap og gjester om bord i K/B Stjernen og flere sjalupper for å seile gjennom Blindheia. Under seilasen vil det bli et privat strandhugg for lunsj.

Fredag ettermiddag fortsetter så skipene inn til Arendal, hvor de kongelige inviteres til historisk byvandring på Tyholmen. Kvelden avsluttes med en privat middag om bord i K/S Norge som seiler ut Tromøysund og indre led til Lyngør, som er kåret Europas best bevarte tettsted.

Cruiset avsluttes lørdag 7. juli med en privat fest på kongeparets fantastiske landsted på Mågerø på Tjøme.

LES OGSÅ: Damene feirer Sonja