FÅR HAAKON SAMME OVERRASKELSE?: Dronning Sonja ble tydelig overrasket da hun ble møtt av lettkledde brasilianske sambadansere under kongeparets besøk til Brasil i 2003. Nå er kronprins Haakon på besøk i landet. Foto: NTBScanpix, UKPress
FÅR HAAKON SAMME OVERRASKELSE?: Dronning Sonja ble tydelig overrasket da hun ble møtt av lettkledde brasilianske sambadansere under kongeparets besøk til Brasil i 2003. Nå er kronprins Haakon på besøk i landet. Foto: NTBScanpix, UKPress Vis mer

Sonja ble overrasket av lettkledde samba-dansere

Kongeparet ble overrumplet av de eksotiske danserne under sin Brasil-tur i 2003. Kronprins Haakon bør være forberedt på det meste under sitt besøk i landet.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon er for tiden i Brasil på et flere dagers offisielt besøk. I utgangspunktet skulle også kronprinsesse Mette-Marit delta, men hun måtte bli hjemme etter råd fra legen.

Under statsbesøket til Brasil i 2003 ble kong Harald og dronning Sonja bokstavelig talt overrasket av to eksotiske samba-dansere under et kaffeseminar i Sao Paulo. Med i følget var også daværende utenriksminister Jan Petersen.

Den norske delegasjonen var neppe forberedt på hvor lite klær damene hadde på seg. Da de to damene steg skred ut på gulvet foran det norske kongeparet sperret mange øynene opp. Den ene jenta forsøkte også flere ganger å få kong Harald til å bli med ut på dansegulvet, men han takket høflig nei.

SAMBA: To sambadansere overrasket kongeparet under besøket i Sao Paulo. De var nok neppe forberedt på å møte dansere med fjær - nærmest uten klær... Foto: NTB scanpix
SAMBA: To sambadansere overrasket kongeparet under besøket i Sao Paulo. De var nok neppe forberedt på å møte dansere med fjær - nærmest uten klær... Foto: NTB scanpix Vis mer

Dronning Sonja visste til tider ikke hvilken vei hun skulle se, og som bildene viser ble det en artig affære...

Byen er formet som et fly

Kongeparet besøkte også Brasils hovedstad Brasilia, hvor kronprins Haakon skal tilbringe det offisielle besøkets aller første dag.

Byen er en spesiell arkitektonisk perle, formet som et fly. Hovedstaden har en rekke fantastiske bygninger, og arkitekter fra hele verden valfarter til byen for å studere de vakre perlene og den storslåtte arkitekturen.

Brasils visepresident skal møte Haakon, og han skal også by på lunsj for den norske delegasjonen. Flere norske toppolitikere er med på turen, og det skal holdet møter på høyt nivå politisk nivå.

2003:  Dronning Sonja visste ikke helt hvor hun skulle feste øynene da to eksotiske samba-dansere underholdt under et kaffeseminar i Sao Paulo. Den ene forsøkte også forgjeves å få kong Harald med ut på dansegulvet, men han nøyde seg med å se på opptrinnet. Foto: NTB scanpix
2003: Dronning Sonja visste ikke helt hvor hun skulle feste øynene da to eksotiske samba-dansere underholdt under et kaffeseminar i Sao Paulo. Den ene forsøkte også forgjeves å få kong Harald med ut på dansegulvet, men han nøyde seg med å se på opptrinnet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Senere i uken skal kronprins Haakon besøke en Jotun-fabrikk, møte studenter og lære om klimaendringer og planteliv, for å nevne noe. Alt i alt får tre brasilianske byer kongelig besøk fra Norge.

I helgen sjekket kronprins Haakon inn på kjendishotellet Copacabana Palace, hvor også prinsesse Diana og Paris Hilton har bodd.

Se og Hør er med på kronprinsens eventyrlige reise i Brasil og kommer med daglige oppdateringer på Seoghør.no

LES OGSÅ: Kate «rappet» Mette-Marits hushjelp.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer