Solgte til firedobbel platina

Knallsuksess for kronprinsparets juleplate.

GODE PENGER: Anslår vi at platen ble solgt for 125 kroner, har inntektene foreløpig vært på 15 millioner. En andel av overskuddet går til kronprinsparets fond. Foto: NTB scanpix
GODE PENGER: Anslår vi at platen ble solgt for 125 kroner, har inntektene foreløpig vært på 15 millioner. En andel av overskuddet går til kronprinsparets fond. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I midten av november ble juleplaten til kronprinsparets fond, albumet «Vi tenner våre lykter», sluppet i platebutikkene - både fysisk og digitalt.

Der hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fått med seg en rekke unge norske artister som fremførte tradisjonelle julesanger i tillegg til nye låter.

Nå er de første salgstallene klare for juleplaten, og de avslører at albumet er en suksess blant platekjøperne.

- Vi har solgt fra oss ca 120.000 enheter, bekrefter Yngve Næss i Universal overfor Se og Hør.

Det betyr at platen har solgt til firedobbel platina, men tallet er med høyde for eventuelle returer som skal være tilbake innen mars måned.

Prisen på platen varierer fra ca. hundrelappen til kroner 150, men anslår man at samtlige plater har kostet 125 kroner, har inntektene vært på 15 millioner kroner.

En andel av overskuddet går til kronprinsparets fond.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Stjal showet på kirkebakken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer